ATLETSKI KLUB POŽEGA – Marijana Švajda iz Atletskog kluba Požega prvakinja Slavonije i Baranje u trail trčanju!

Datum objave: 30. 12. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Atletski klub Požega ostvario je izniman uspjeh u ovogodišnoj Slavonsko-baranjskoj trail ligi (SBTL) gdje je Marijana Švajda uvjerljivo osvojila naslov ukupne pobjednice na kratkoj stazi, a naslov je dodatno potvrdila i osvojenim 2. mjestom na subotnjem zadnjem kolu održanom u Gazijama.

Ovogodišnja sezona lige dosada je najveća po broju utrka i natjecatelja. Liga je sudionike provela po 11 prekrasnih staza i upoznala preko 1000 natjecatelja sa prirodnim ljepotama Slavonije i Baranje. Trčalo se od Daruvara, Osijeka, Đakova, Belišća, Popovca, Velike, Slatine, Sibinja, Gazija i sve do Erduta pa smo tako zavirili u svaki kutak naše prekrasne Slavonije i Baranje. Požeški klub predstavljalo je 8 natjecatelja kroz sezonu i to njih 6 u kratkoj kategoriji i dvoje u dugoj.

Najveći uspjeh ostvarila je Marijana Švajda koja je kroz cijelu sezonu držala visoku formu i na kraju uvjerljivo osvojila prvo mjesto. Marijana je nastupila u 9 od 11 kola te je 8 puta završila na pobjedničkom postolju. Koliko je bila uvjerljiva govori i podatak da je naslov osigurala kolo prije kraja natjecanja.

U kategoriji kratkih staza za požeški klub nastupili su još Manuel Čarđić, Dinko Zima, Kruno Budimir, Aleksandar Buranji i Dario Ledić. Posebno treba istaći da su se Buranji i Ledić ove sezone prvi puta okušali u trailu i sve pozitivno iznenadili svojim nastupom. I u kategoriji dugih staza Požežeani su imali dva predstavnika Krešimira Valentića i Ivana Vitenberga koji su nastupili na samo nekoliko kola. Međutim njih dvojica su ove godine više nastupali na utrkama diljem Hrvatske i u inozemstvu. Tako je Valentić bio na utrkama 100 milja Istre, Žumberak trail, Velebit ultra trail, Skakavac trail (BiH) i još puno drugih dok je Vitenberg nastupao na KontinenTrail ligi gdje je osvojio naslov ekipnog pobjednika. Na ovaj način njih dvojica napravili su veliku promidžbu grada i kluba.

U odnosu na prošlu sezonu, SBTL bilježi veliki porast natjecatelja i broja utrka što dokazuje da trail trčanje još uvijek ide uzlaznom putanjom i da je prava promocija zdravog suživota čovjeka i prirode. Na kraju uspješne godine, Atletski klub Požega može i s ponosom najaviti kako od sljedeće sezone i Požega ulaziu kalendar lige sa The Trail of Sokol utrkom, a klub se na taj način uključuje u proslavu Dana grada i Grgureva.

TEKST: S. P./ M.Č          FOTO: AK Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn