ATLETIKA – Odlični rezultati atletičara iz Požeštine na “Pulskom polumaratonu”, Matija Crnković ukupni pobjednik

Datum objave: 20. 9. 2022. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Na Međunarodnom „Pulskom polumaratonu“ koji je održan proteklog vikenda izniman uspjeh ostvarili su atletičari s područja Požeštine. Atraktivna staza sa startom ispred i ciljem u samoj pulskoj Areni privukla je na start 203 natjecatelja i natjecateljki iz 17 država.

Uz mnoštvo građana uz stazu, raznobojni svjetlosni laseri oslikavali su pulske znamenitosti i time dodatno pojačavali odličnu večernju atmosferu u kojoj se održavala trka.

Ukupni pobjednik „Pulskog polumaratona“ je Matija Crnković iz Zagrađa s postignutim osobnim rekordom 1.10.38 (top 5 hrvatskih rezultata posljednjih nekoliko godina). Kutjevčanin Luka Gjajić bio je 8. s rezultatom 1.21.06, a požeški veteran Damir Mrkojević je s 1.29.58 zauzeo ukupno 28. mjesto.

Koliko je zanimljiva činjenica da su od desetak trkača osječkog Maraton kluba Hrvatski sokol udarnu trojku upravo činili trkači iz Požeštine, toliko je i tužna činjenica što su zbog nedostatka atletske infrastrukture svoje mjesto potražili u nekoj drugoj sredini.

IZVOR: sport-pozega.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn