ANA BAKETARIĆ PJEVAČICA TAMBURAŠKE GLAZBE IZ PLETERNICE: Nova pjesma “Majko hvala’’osvojila me na prvu

Datum objave: 26. 7. 2020. | Kategorija: Scena

PLETERNICA – “Jedva smo dočekali da sve napokon krene, da se sastanemo i počnemo sa svirkama,” kaže za  Glas Slavonije, Pleterničanka Ana Baketarić, slavonska pjevačica koja iz godine u godinu osvaja sve više simpatije publike.

Ana nastupa na niz festivala, bila je redovita sudionica serijala “Lijepom Našom”, a uz to je majka četvero djece. Posebno će pamtiti prošlu, 2019. godinu, u kojoj je na kaptolačkom festivalu Zlatni glas Zlatne doline s pjesmom “Zbogom i oprosti mi” osvojila treće mjesto prema ocjeni stručnog žirija. Kako sama kaže, Slavonka je kojoj je tamburica u krvi i zato se u ovoj vrsti glazbe savršeno pronalazi. Pred nama je festival Aurea Fest u Požegi koji bi se, prema najavama, trebao održati 29. kolovoza, a Ana bi tamo trebala nastupiti s novom pjesmom.

Pandemija nikako da završi, glazbenici se polako vraćaju na scenu, ali još uvijek sa strepnjom hoće li i koliko toga biti otkazano. Kako vi proživljavate ove dane s minimalnom dozom glazbe i nastupa?

Ajme meni, jako teško, kao i svima, samo da ne traje još dugo! Ali evo, ja sam imala tu sreću u nesreći da ipak radim nešto. Izbacili smo videospot za pjesmu “Kad vino popiješ”, koji je premijerno prikazan na CMC televiziji i na kanalu Crorec. Snimila sam simpatičnu, zanimljivu corona pjesmu sa svojim dragim kolegicama i drugama Sanjom Hajduković i Blankom Došen ‘‘Dosta mi je, prijo draga‘‘, tako da sam ipak nekako popunila tu prazninu, ali su mi jako nedostajali nastupi i gaže s mojim dečkima iz Nazaro benda.

Prošle godine ste se na Požegi predstavili pjesmom ‘‘Kad vino popiješ‘‘, a ove godine izdana je i u novom ruhu. Koja vas je više, onako, dotaknula?

Da, predstavila sam se s pjesmom “Kad vino popiješ”, za koju tekst potpisuje Davor Magušić, a glazbu Dalibor Zavođa, dok je aranžman odradio Krunoslav Dražić. Tamburaška, festivalska verzija, snimljena je u Rockoko studiju, a ove godine istu smo pjesmu snimili i izdali u novom ruhu. Imali smo tu želju, Davor i ja, da je “dignemo” na višu razinu, ali ujedno i da bude za širu publiku, da vozi, kako bismo mi rekli, i ispala je fantastično. Angažirali smo našeg Stjepana Rudinskog – Rudu, člana grupe Vigor, koji je pjesmu doveo do savršenstva, kao i sve što radi. Snimana je kod njega u Studiju Atelier 54, u Osijeku. Za nju sam snimila i videospot i za njega sam izabrala najboljeg, a to je moj dragi Mario Šulina iz Produkcije Nova. Svi kadrovi snimljeni su u mojoj Pleternici, na prekrasnom Trgu bećarca, u vinogradu kod našeg dragog Marinka Markote (“Vina Markota”), i u pleterničkom parku. Volim i drage su mi obje verzije. Svaka je posebna na svoj način. Ipak, za nijansu mi je draža ova nova.

Pjevačica ste s velikim iskustvom na festivalima i manifestacijama, ove godine dosta ih je otkazano, no Požege će ipak najvjerojatnije biti…

Hvala vam, da. Istina, nema gdje nisam bila. I do nas je došla ta informacija da će Aurea festa ipak biti, ako Bog da, i odmah smo se bacili na posao. Naslov moje nove pjesme koju radimo za požeški festival je “Majko hvala”, autora teksta Davora Magušića, glazba je djelo Aleksandra Homokyja, a aranžman je odradio Stjepan Rudinski – Ruda i, naravno, kod njega u studiju smo je i snimali. Ono što me posebno veseli je da je prošla na festival i jedva čekam da je svi čujete. Predivna pjesma! Osvojila me na prvu. U međuvremenu, vraćamo se u normalu, vraćam se svirkama, gažama sa svojim Nazaro bandom iz Nove Gradiške, s njima radim i pjevam već gotovo devet godina. Dosta svirki i svatova je odgođeno, ali bez obzira na to ostalo je još dosta i za ovu godinu odraditi, i baš se veselim. Jedva smo dočekali da sve ponovno počne, da se sastanemo i zasviramo. Aleluja!

Kakvi su ostali planovi, ima li noviteta na vidiku?

Kao što rekoh, završavamo novu pjesmu za Požegu, za koju planiram snimiti i spot. Pjesme i spotovi ‘‘Kad vino popiješ‘‘ i ‘‘Dosta mi je, prijo draga‘‘, premijerno su prikazane na CMC-ju i YouTube kanalu, a zatim i Croatia Recordsu. U pregovorima sam s njima da potpišem i ugovor. Jako se veselim svemu što dolazi, samo nek‘ je zdravlja, bit će svega. I još za kraj, moram zahvaliti svima koji su vjerovali u mene i bili uz mene u dobru, a najviše u zlu. Hvala mojim roditeljima, sestri, braći, posebno mojoj obitelji! Često me znaju pitati kako ti sve to što radiš uspiješ i stigneš uz četvero djece?! Da, ima ih četvero, predivnih anđela, Lana, Ivano, Sara i Elena, i nije lako ponekad sve pohvatati i napraviti, ali imam predivnog muža koji je najveća podrška i najveći oslonac u svemu od prvog dana. Baš sam blagoslovljena! Veliki, golemi pozdrav svima, ljudi moji dragi, draga moja publiko.

IZVOR: glas-slavonije.hr         FOTO: S . Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn