AMBASADOR ELEKTRONIČKE GLAZBE – Novogradiščanina Yakka nominiran u čak pet kategorija za nagradu AMBASADOR!

Datum objave: 16. 2. 2020. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Objavom nominacija u 35 kategorija, među kojima je 175 nominiranih projekata koje je predložilo 65 članova struke u suradnji s HGU DJ sekcijom, počelo je online glasanje za četvrtu dodjelu nagrada Ambasador elektroničke glazbe, prvu specijaliziranu nagradu te vrste u Hrvatskoj. Novogradiški DJ i producent Domagoj Jakić Yakka nominiran je u čak pet kategorija.

Nagrada Ambasador se dodjeljuje akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu u proteklih godinu dana, a od ukupno 35 ovogodišnjih kategorija, 24 kategorije su nagrade publike te 11 nagrade struke. Ambasador je dinamična nagrada koja aktivno prati zbivanja na elektroničkoj glazbenoj sceni Hrvatske i svake se godine prilagođava brojem i vrstom kategorija kako bi potaknula stvaralaštvo u sektoru bogatom različitim profilima umjetnika i glazbenika.

Novogradiški DJ i producent Yakka, punim imenom Domagoj Jakić aktivan je na hrvatskoj elektronskoj glazbenoj sceni posljednjih 10 godina, široj publici najpoznatiji po remixima za Detour, Ivanu Kindl, Nipplepeople, Krankšvester, Marija Huljeva, Matiju Dedića i Gorana Vlajića, te mnoge druge. Yakka je dobitnik Ambasadora 2018. za DJ-a godine po izboru publike, te Ambasadora 2017. za single godine, a ove godine nominiran je u pet kategorija: najbolji house DJ, najbolja nova klubska večer (MYUZ), najbolji mainstream remix godine Detour – Bez Tebe (Yakka Breakbeat Remix), DJ godine po izboru struke, Vizualno rješenje godine – Domagoj Jakić – MYUZ je u Klubu.

Glasati i podržati Domagoja možete ZA NAJBOLJI HOUS DJ, te NAJBOLJA NOVA KLUPSKA VEČER MYUZ, a o ostalim kategorijama odlučit će struka. Glasati se može do 29. veljače 2020. godine u 23:59 sati, a pobjednike će proglasiti Nadzorni odbor po završetku glasanja.

Svečana dodjela nagrade Ambasador, koju organizira udruga Klubska kultura, po prvi puta će se održati izvan Zagreba i to u Rijeci, u Pogonu kulture, 19. ožujka 2020. godine u sklopu „Mjeseca glazbe“ kao dio programa Europske prijestolnice kulture.

TEKST: S. P.     FOTO: Facebook Domagoj Jakić

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn