AKTIVNOSTI LAG-a „POSAVINA“ – Ruralni razvoj kroz socijalno poduzetništvo

Datum objave: 16. 3. 2015. | Kategorija: Gospodarstvo

socijalno_

NOVA KAPELA – LAG „Posavina“, prva osnovana lokalna akcijska grupa na području Brodsko posavske županije,  organizira predavanja na temu  “Ruralni razvoj kroz socijalno poduzetništvo”. Predavanja će se održati u ponedjeljak, 16.03.2015. godine u Novoj Kapeli (vijećnica) u 18 sati i u srijedu, 18.03.2015. godine u Sibinju (vijećnica) u 18 sati. Predavanja će održati gđa. Irena Gluhak Forempoher iz Euroskopa, obrta za razvoj i istraživanja iz Đakova.

Socijalno poduzetništvo je, prema definiciji, koncept koji integrira stvaranje ekonomske i socijalne vrijednosti, prisutan na globalnoj razini čitavo stoljeće. S pojavom lokalnih akcijskih grupa i građanskih inicijativa, termin i pojam socijalnog poduzetništva, u zadnje vrijeme, stiže i k nama na velika vrata.Riječ je o ideji koja predstavlja stvaranje socioekonomskih struktura, veza, institucija, organizacija i mjera koje rezultiraju održivim društvenim koristima, odosno predstavlja korištenje podiuetničkih modela ponašanja isključivo za šire društvene, a ne za profitne ciljeve.

Predavanje koje će za svoje korisnike organizirati LAG „Posavina“ upoznat će s definicijom i vrstama djelatnosti u okviru socijalnog poduzetništva, njegovom relevantnošću za ukupni ekonomski rast, ali i kroz praktične edukativne vježbe i savjete, polaznike naučiti kako osmisliti vlastitu ideju socijalnog poduzetništva, ali i kako je, što jednostavnije, izfinancirati sredstvima Europskog socijalnog fonda.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: LAG Posavina

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn