AKTIVNA HRVATSKA – Brojni Novogradiščani trenirali s ekipom projekta „Aktivna Hrvatska“

Datum objave: 20. 1. 2019. | Kategorija: Sport

NOVA GRADIŠKA – Ni dan u tjednu, ni vremenska prognoza, nisu spriječili Novogradiščane zainteresirane za stjecanje novih zdravih životnih navika da se pridruže projektu Aktivna Hrvatska. Njih stotinjak, oba spola i svih generacija, na početku nove sezone treniralo je s trenerima zagrebačkog Kineziološkog fakulteta pod budnim okom pokretača projekta Tonija Dabinovića, uz motivaciju ambasadorice Renate Sopek.

Na iznenađenje mladih i malo starijih, rekreativnih i profesionalnih zaljubljenika u sport i tjelovježbu, jedinstveni sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska novu je sezonu počeo treningom u Novoj Gradiški. Ni dan u tjednu ni vremenska prognoza nisu spriječili stotinjak Novogradiščana zainteresiranih za stjecanje novih zdravih životnih navika da se u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole pridruže ekipi stručnjaka zagrebačkog Kineziološkog fakulteta i s puno entuzijazma, pod budnim okom pokretača projekta Tonija Dabinovića, uz motivaciju ambasadorice, Renate Sopek, odrade žestoki trening.

Jer, u zdravom tijelu su i zdrav duh i zdrav um, a i početak godine idealan je trenutak za nove i drugačije navike. Osnovni je to cilj projekta Aktivna Hrvatska, zanimljive sportsko-edukativne „priče“ pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja već sedam godina „radi“ na podizanju svijesti o važnosti redovite tjelovježbe, pravilne ishrane i brige o zdravlju. Nakon što je „putujući“ Hrvatskom okupio više od tisuću sudionika, projekt je, na početku nove sezone, stigao u Novu Gradišku.

Jer, kako kaže Toni Dabinović, pokretač „Aktivne Hrvatske“, „ vrijeme je da u projekt uvrstimo i mali grad velikih sportaša.“ Uz 60 minutni stručni program vježbanja koji su, za muškarce i žene, djevojčice i dječake, mlade i stare, sastavili treneri KIF-a, poklone sponzora programa, projekt Aktivna Hrvatska Novogradiščanima je pružio i jedinstvenu priliku da se sa partnerima projekta, stručnjacima Hrvatske liječničke komore, Biotreninga i Definicije hrane, posavjetuju o zdravlju, izmjere indeks tjelesne mase i dobiju pokoji važan nutricionistički savjet. Zadovoljstvo odrađenim treningom nisu krili ni organizatori ni domaćini, a „Aktivnu Hrvatsku“ podržala je, u ime Grada Nova Gradiška, osobnim dolaskom i zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: I. T.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn