AK POŽEGA – Uspješan nastup Atletskog kluba Požega i na utrkama izvan Hrvatske

Datum objave: 29. 9. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Još jedan uspješan vikend pokazao je kako Atletski klub Požega i dalje drži visok ritam te da se naporan rad i redovni treninzi itekako isplate. Članovi kluba u subotu su sudjelovali na četiri utrke i na njima ostvarili odlične rezultate.

Najtežu i najdulju utrku trčao je Krešimir Valentić na “Skakavac trailu” koji se održao u okolici Sarajeva (BiH). Krešimir je trčao dionicu od 49 km i u konkurenciji 50 natjecatelja zauzeo visoko 9. mjesto (6:06:43h) te je bio drugoplasirani Hrvat na utrci. Ova utrka je ujedno bila i prvenstvo BiH u trailu što dovoljno govori o njenoj snazi i konkurenciji koja je tamo nastupila.

U Zlataru je za AK Požega Ivan Vitenberg osvojio prvo postolje ovog vikenda. U skopu Dana kajkavskih riječi održana je trail utrka “Lastinim putevima” gdje je Ivan između 47 trkača na stazi dugoj 8,5 km osvojio izvrsno 3. mjesto (49:04min) te se popeo na postolje i za  klub ostvario još jedan odličan rezultat.

Ove godine održana je prva “Feričanci Wine Run” utrka koja je u dužini od 9 km išla kroz prekrasne vinograde. Na ovoj utrci nastupilo je ukupno 87 trkača, a požeške atletičare  predstavljala je Vesna Janković koja je završila na 8. mjestu sa vremenom 49:26 min. i tako ostvarila još jedan odličan rezultat.

I za kraj ovog utrkama bogatog vikenda ostaje nam peto izdanje “Podunavlje traila” koji je u Erdutu ugostio 107 trkača 8. kola Slavonsko-baranjske trail lige. Na kratkoj stazi od 13 km za Atletski klub trčali su Marijana Švajda i Manuel Čarđić. Marijana je nastavila svoj uspješni niz osvajanja postolja te je završila kao 2. sa vremenom 1:04:46h i sada je stvarno dijele milimetri od osvajanja naslova u trail trčanju Slavonije i Baranje. Manuel Čarđić je također ostvario dobar rezultat i plasirao se na 7. mjesto (1:04:58h) čime se učvrstio na odličnom četvrtom mjestu ukupnog poretka lige.

TEKST: S. P./M.Č.           FOTO: AK Požega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn