AK POŽEGA – U prvoj utrci nakon korone Krešimir Valentić osvojio broncu u Garčinu

Datum objave: 07. 6. 2020. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Trkač Atletskog kluba Požega Krešimir Valentić osvojio je broncu na utrci “Garčin trail 2020” održanoj u organizaciji Ultramaraton kluba Mazator. Uz Krešimirov uspjeh, i svi požeški trkači završili su među 20 najboljih.

Nakon zastoja uzrokovanog koronom i trkači su krenuli “u punoj brzini”. Prvi na redu je bio trail u Garčinu, nova utrka u organizaciji Ultramaraton kluba Mazator koja je sudionike vodila prekrasnim stazama Dilja. Među 201 finišerom u tri kategorije Požežani su ostvarili izvrsne rezultate.

Stazu dužine 20 km Krešimir Valentić je “preletio”, osvojio treće mjesto i popeo se na pobjedničko postolje. Valentić je od početka držao visoki tempo trčanja i cijelo vrijeme bio među tri vodeća te mu je drugo mjesto pobjeglo za jednu sekundu. Na istoj stazi AK Požega imao je još dva predstavnika, Ivana Vitenberga i Manuela Čarđića. Vitenberg je također odradio odličnu utrku i po teškom i sparnom vremenu zauzeo četvrto mjesto te svom klubu donio još jedan vrhunski rezultat. Čarđić je kroz cilj prošao kao 15. i ostvarivši solidan rezultat zadržao se u sredini poretka.

Na stazi od 10 km nastupili su Aleksandar Buranji i Dinko Zima te su i oni uhvatili dobre plasmane. Zima je zauzeo 9. mjesto što je veliki rezultat jer je još u procesu oporavka od prometne nezgode, a Buranji je uz dobar tempo trčanja osvojio 19. mjesto.

TEKST: S. P.      FOTO: AK Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn