AK POŽEGA – Odličan nastup Krešimira Valentića na „Naturel Velebit Ultra Trailu 2019“!

Datum objave: 26. 6. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Velebit Ultra Trail prva je, a s tim i najkultnija domaća treking&trail utrka koja natjecateljima pokazuje najljepše i najsurovije dijelove Velebita. Prvo izdanje ove utrke održano je 2003. godine i do danas je, uz „100 milja Istre“, najjači pojam u trekk&trail trčanju. Ove godine, u subotu 22. 6., trčalo se u 5 kategorija („Light“ u dužini od 7 km, „Active“ 16 km, „Challenger“ 28 km, „Marathon“ 42 km i „50 miles“ u dužini od 80 km) i sve ove dionice uspješno je završilo 368 natjecatelja iz 21 države među kojima je bio i predstavnik AK Požega Krešimir Valentić.

Nama najzanimljivija kategorija bila je „Marathon“ 42 km jer je čast AK Požega branio Krešimir Valentić i odradio veliki posao. U konkurenciji 50 izvrsnih trkača muške kategorije Valentić je zauzeo odlično 15. mjesto i cilj u Starigradu prošao nakon 7.48.14h. O samoj težini staze možda najviše govori podatak da je na prijeđena 42 km visinska razlika 2200m što znači da se prolazi puno ekstremnih uspona i spuštanja.

“Jako težak Velebit marathon sa 2200 m/nv! Ima i nešto viška kilometara zbog slabije označene staze na jednom dijelu, a i dobrano sam premašio svoj zadani cilj u utrci od 7 sati. Teren je iznimno težak i tehnički zahtjevan. Nakon što sam promašio neke dijelove staze i kontrolne točke odlučio sam više ne ganjati vrijeme nego završiti čitavu utrku. Prijelaz s kamenjara na asfalt bio je jako težak zbog velikih nizbrdica na kojima sam nabijao prste i jedva sam dočekao cilj, ali bez obzira na sve idem dalje u nove izazove.“ rekao je Krešimir Valentić nakon završetka utrke.

Kao i proljetos u Istri Valentić je i na Velebitu nastupao kao član tima SRK Baraber i ovo je odličan primjer suradnje Požežana sa sportskim prijateljima iz Belišća.

TEKST: S. P.       FOTO: FB Treking liga i privatna arhiva K.Valentića

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn