9. MEĐUNARODNI TURNIR RUKOMETNIH VETERANA – „In memoriam Ivo Petranović“

Datum objave: 22. 1. 2019. | Kategorija: Sport

NOVA GRADIŠKA – Nakon što je proteklog vikenda ugostila projekt „Aktivna Hrvatska“ sportska dvorana Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška u petak i subotu, 25. i 26.siječnja ugostit će 300-tinjak rukometnih veterana s prostora čitave regije. Sve je spremno za 9.međunarodni turnir rukometnih veterana „In memoriam Ivo Petranović“.

I dok Kauboji pokušavaju izboriti još jednu medalju u Njemačkoj, vrhunski rukomet igrat će se sljedećeg vikenda i u Novoj Gradiški, na parketu sportske dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole. Sve je spremno za 9.međunarodni turnir rukometnih veterana „In memoriam Ivo Petranović.“ Jedinstvena je to sportsko-prijateljsko-ljudska priča u režiji rukometnih veterana Nova Gradiška, organizirana u spomen na Ivu Petranovića- jednog od najdugovječnijih nacionalnih sportskih novinara, povjesničara sporta, trenera, suca, sportskog pedagoga, djelatnika i autora knjiga, rukometnog znalca i Novogradiščana, manifestacija koja gotovo čitavo desetljeće u siječnju okupi sudionike s prostora cijele regije i predstavlja važan događaj u razvoju i promociji turizma novogradiškog kraja.

Bit će tako i ove godine, jer riječ je o specifičnom događaju poznatom prije svega po sjajnoj atmosferi, a onda i činjenici da okuplja sportske veterane, od kojih su neki i stare, dobro poznate rukometne zvijezde i bivši reprezentativci. Ovogodišnje deveto izdanje turnira igrat će se u petak i subotu, 25.i 26.siječnja 2019. i okupit će 300-tinjak sudionika okupljenih u 26 veteranskih ekipa-16 muških i 10 ženskih, odnosno maksimalan moguć broj, iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Kada je riječ o interesu, ekipa je moglo biti i puno više, ali organizator je, sa žaljenjem, čak 10-ak njih morao odbiti zbog nedostatka smještajnih kapaciteta u gradu i vremena odigravanja u dvorani.

Kao i ranijih godina, organizatori najavljuju sjajan rukomet i još bolju atmosferu, stoga, ako već niste u Njemačkoj, navratite u Novu Gradišku, u sportsku dvoranu Elektrotehničke i ekonomske škole, u petak i subotu, 25. i 26.siječnja.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn