8. SAJAM SLAVONSKI BANOVAC – Turistička ponuda, obrti i autohtoni proizvodi kontinentalne Hrvatske

Datum objave: 13. 10. 2016. | Kategorija: Gospodarstvo

sajam-banovc-n

PAKRAC –  Tradicionalni, osmi Sajam ruralnog razvoja „Slavonski banovac“ održat će se ove godine na Trgu bana Josipa Jelačića 15. listopada. Organizator Sajma je grad Pakrac, a suorganizatori su Poduzetnički centar Pakrac, Turistička zajednica grada Pakraca, Udruženje obrtnika Pakrac-Lipik te Sportska zajednica Grada Pakraca.

I ove godine organizatori očekuju brojne izlagače koji će predstaviti potencijale kontinentalne Hrvatske, njezinu turističku ponudu, autohtone proizvode, stare zanate i obrte. “Sajam se razvija već osam godina. Glavni cilj je bio predstaviti potencijale kontinentalne Hrvatske i sve tradicionalne vrijednosti koje čine naš grad, ali i cijelu kontinentalnu Hrvatsku sa svrhom, osnaživanja i razvija ovog ruralnog dijela. Uvijek imamo i edukcije za naše lokalne poljoprivrednike i obrtnike kojima pokušavamo pomoći kod promocije i plasmana njihovih proizvoda. Tako ćemo i ove godine imati stručna predavanja vezana uz tu temu, a kako je prošle godine Sajam dobio međunarodni karakter, zemlja partner i ovogodišnjeg sajma je Slovačka koju će predstavljati Gradovi Dolny Kubin, Revuca i Općina Jasenova,” naglasila je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

Sajam će već tradicionalno imati i bogatu gastonomsku ponudu, a uz  Grahfest, koji će pokazati tko najbolje kuha grah, tu su i brojni drugi specijaliteti. Pripremljen je i bogat kulturno-umjetnički program za sve uzraste, a Sajam će biti zaključen koncertom “Begina”.

TEKST: S. P.         FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn