7.MEMORIJALNI TURNIR “IVO PETRANOVIĆ” – Slavlje rukometa i prijateljstva u Novoj Gradiški

Datum objave: 29. 1. 2017. | Kategorija: Sport

NN

NOVA GRADIŠKA – Da sport, uistinu spaja, ali i promovira, dokazao je, sedmu godinu za redom, Memorijalni turnir rukometnih veterana „Ivo Petranović“, okupivši u Novoj Gradiški, u organizaciji rukometnih veterana, Grada i Turističke zajednice, 200-njak sportaša u najboljim godinama, iz ukupno 20 ekipa cijele regije.

I dok je u Francuskoj naglasak prije svega bio na rezultatu i plasmanu, na novogradiškom rukometnom turniru u središtu je pažnje bilo druženje.Na kraju krajeva, sport je poput najčvršćeg mosta. Dokazali su to veterani i veteranke pristigli ove godine u Novu Gradišku iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ljudi koji su se, sudjelovanjem na turniru, poklonili rukometu, ali i čovjeku čije ime turnir nosi-Ivi Petranoviću, velikanu nacionalnog sportskog novinarstva i „krivcu“ za povijesne uspjehe novogradiškog rukometa.

„Riječ je o uistinu specifičnom turniru, prije svega stoga što okuplja rukometne veterane, a onda i zato jer samo su kod nas na prvom mjestu slavonska gastronomija i prijateljstvo, a tek onda rukomet.Prepoznaju to ekipe s područja cijele regije, baš kao i što znaju za ime Ive Petranovića, rukometnog stručnjaka, izbornika nacionalne reprezentacije, ali i čovjeka koji je davne 1953.novogradiške rukometašice doveo do titule državnih prvakinja. Osim toga, sjajna je to promocija rukometa, novogradiške Škole rukometa, sporta uopće, kao i ovog dijela Slavonije.“, istaknuo je u ime organizatora, novogradiških rukometnih veterana, predsjednik Goran Matijević.

NNN

„O „ugledu“ turnira, koji se u početku zvao turnir „Sveti Vinko“, po svecu, a ne po meni, dovoljno govori činjenica kako smo, ne tako davno, počeli sa samo četiri ekipe, od kojih su dvije bile Nova Gradiška 1 i Nova Gradiška 2. Danas na turiru sudjeluje 20 ekipa, 12 muških i 8 ženskih iz cijele regije, što je i 200-njak gostiju u našem gradu. Riječ je o sjajnoj priči koja je povezala prijatelje, a koja je, na neki način, i nastavak priče o dugogodišnjim vezama Makedonije i Nove Gradiške. Priča je to, koju iz godine u godinu, prepoznaje sve veći broj ekipa, ali i priča koju organiziramo sa zadovoljstvom. Jer, prilika je to i za razvoj turizma i za promociju grada, ali i čuvanje dugogodišnje sportske i rukometne tradicije“, rekao je, u ime domaćina, prvi čovjek grada, ali i rukometni veteran, Vinko Grgić.

Nakon brojnih odigranih utakmica i sjajnog rukometa, iako je puno važnije bilo sudjelovati nego pobijediti, odigrane su i one najvažnije utakmice-za pobjednička postolja. U utakmici za prvo mjesto između ženskih ekipa Ivanić i Brod, slavile su Brođanke rezultatom 11:10, dok je najbolja muška ekipa ona Makedonije koja je u finalu rezultatom 11:7, pobijedila stare rivale, Novogradiščane.

TEKST: Simonida Tarbuk/ NGB      FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn