7.MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR – Druženje, sport i humanost u spomen na poginule pripadnike specijalne policije „Trenk“ Požega

Datum objave: 15. 6. 2017. | Kategorija: Sport

n

POŽEGA – Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ Požega sedmu godinu je organizirala Memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginule pripadnike specijalne policije „Trenk“ Požega, Policijske uprave požeško-slavonske. Turnir se tradicionalno održava na malonogometnom igralištu u sklopu vanjskog prostora ugostiteljskog objekta „Sara“ u Požegi, a kao i prethodnih godina ima i humanitarni karakter.

Turniru se i ove godine odazvalo više od 20 ekipa, među kojima su dvije ekipe limača iz Trenkova i Velike, dvije ženske ekipe iz Policijske uprave požeško-slavonske i Butika Mad iz Požege te gosti iz Virovitičko-podravske županije. “Sva sredstva koja prikupimo namijenjena su obiteljima poginulih pripadnika specijalne policije ili članovima udruge koji su trenutno u teškom financijskom stanju. Ovim turnirom želimo kroz druženje i zajedništvo podsjetiti na naše poginule prijatelje i njihovu veliku žrtvu, ali ujedno i pomoći onima kojima je to u ovom trenutku doista potrebno,” naglasio je u ime organizatora predsjednik USPDR “Trenk” Željko Grgić dodajući kako su prošle godine prikupili sredstva za pomoć desetorici članova.

nn

Turnir su svojim dolaskom podržali i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca Miroslav Ivančić, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić te požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa zamjenicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom.

nnn

“Grad Požega je kao i uvijek uz vas, uz naše branitelje, jer ne smijemo zaboraviti ono najvažnije – ljude koji su poput članova Specijalne policije “Trenk” imali težak ratni put i žao mi je što moramo praviti turnir za one među vama koji su u problemima. No, evo zajedno smo ovdje kako bi pomogli, jer ako smo zajedno, nitko nas ne može pobijediti. Vi ste to pokazali 90-tih, a sada je na nama red, na nama i na ovim limačima na igralištu koje moramo uputiti na pravi put, ali i uputiti da ne zaborave što se desilo. Jer, narod koji svoju povijest zaboravlja, on ju ponavlja, a nama se ono više nikada ne smije dogoditi. Kao gradonačelnik poduzet ću sve da upravo ovakve udruge i ovakvi događaji imaju punu podršku Grada, jer što je grad bez svojih ljudi, bez svoje djece? Jedna je naša Požega, jedna je Hrvatska,” rekao je gradonačelnik Puljašić.
nnnn
“Ovdje smo kako bi se zajedno prisjetili razdoblja Domovinskog rata, ali i iskazali zajedništvo. Domovinski rat je svetinja, ljudi koji su sudjelovali u Domovinskom ratu ne traže ništa, samo istinu, a tu istinu treba staviti na vidjelo.No, najveća stvar koju trebamo učiniti je uputiti veliko ljudsko hvala braniteljima. Ovakvi turniri su predivna priča i zahvaljujem organizatorima koji se već sedam godina zaredom trude okupiti nas u druženju, sjećanju na poginule prijatelje ali i namjeri da pomognemo prijateljima u težoj situaciji. Županija će uvijek biti sa svojim braniteljima i podržavati ovakve manifestacije na svim razinama,” naglasio je župan Tomašević koji je početnim udarcem na utakmici limača otvorio turnir.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn