7.. MEĐUNARODNI TURNIR VIDOVCI 2022 – Trodnevni festival sporta i druženja

Datum objave: 25. 6. 2022. | Kategorija: Sport

VIDOVCI – U organizaciji NK Dinamo Vidovci- Dervišaga a pod pokroviteljstvom Grada Požege, u Vidovcima se održava trodnevni 7. Međunarodni nogometni turnir mladih igrača u tri uzrasne kategorije, U15, U13 i U11.

Turnir je ove godine okupio 600 djece iz 56 ekipa iz Hrvatske i inozemstva. Svoje nogometno umijeće pokazat će u tri kategorije. Turnir je počeo u petak, 24. lipnja sportskim nadmetanjem starijih pionira, igrača 2007. godište i mlađih, a danas na redu mlađi pioniri, igrači rođeni 2009. godine i mlađi, dok je nedjelja 26. lipnja rezervirana za igrače 2011. godište i mlađi. Turnir je danas i službeno otvoren, a prigodnim riječima mlade igračice i igrače pozdravili su predsjednik NK Dinamo Vidovci – Dervišaga Jurica Janković , gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

“Hvala vam svima što se svojim prisustvom uveličali ovaj festival sporta, festival nogometa. Danas mi je srce veliko kao neboder, jer upućeniji u zbivanja zadnjih godinu dana znaju da je vremenska nepogoda, poplava obilježila to razdoblje za nas. Ovdje gdje se nalazimo tada je bio veliki prljavi bazen koji nam je ostavljao puno upitnika iznad glave. Ipak, sva pitanja dobila su vremenom prave odgovore zahvaljujući Gradu i Županiji, svim sportskim institucijama, svim našim entuzijastima i članovima koji su pomogli. Kroz ovakve manifestacije, ovakva događanja vratit ćemo to iskazano povjerenje, upravo stavljajući naglasak na mlade, na djecu jer vi ste ono najvrjednije zbog čega vrijedi sve raditi,” rekao je predsjednik kluba Janković

Prigodnim riječima obratio se i gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić koji je organizatorima čestitao na uspješnom događaju, a natjecateljima poželio dobru zabavu i dobre rezultate. “Turnir ove godine ima ne samo međužupanijski nego i međunarodni. Tu je 56 ekipa iz više županija i iz inozemstva. To je vrlo lijepo i predsjedniku organizacijskog odbora doista ima srce ima razloga biti veliko kao neboder. Na terenu odigrajte sve utakmice, lijepo se zabavite i neka najbolji pobjede.,” rekao je gradonačelnik.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić prigodnim je riječima otvorila turnir.” Poštovane nogometašice, nogometaši, sve vas srdačno pozdravljam danas, na Dan neovisnosti, ovdje u Vidovcima, u prigodi ne samo održavanja međunarodnog turnira, nego i u prigodi kada proslavljamo i povrataka NK Dinamo – Vidovci na svoj sportski teren. Želim vam puno uspjeha u današnjem natjecanju, a kako je danas Dan neovisnosti, dan kada je Hrvatski sabor donio Deklaraciju o neovisnosti Republike Hrvatske iskrene čestitke vama igračicama i igračima, vašim roditeljima i trenerima na tom danu. Dobro došli” rekla je županica Jozić.

TEKST: Sanja Pok                     FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn