6.MEMORIJALNI RUKOMETNI TURNIR“IVO PETRANOVIĆ“ -Uživajte u vještini 18 ekipa rukometnih veterana iz cijele regije, 22.i 23.siječnja

Datum objave: 10. 1. 2016. | Kategorija: Sport

rukomet.hr

NOVA GRADIŠKA – Želeći oživjeti sjećanje na slavne dane i godine novogradiškog sporta, ali i očuvati uspomenu na doajena nacionalnog sportskog novinarstva Ivu Petranovića Nova Gradiška će 22.i 23.siječnja po šesti puta biti domaćin Memorijalnog turnira rukometnih veterana na kojemu će se predstaviti više od 250 sportaša iz cijele regije.

Zaljubljeniku u rukomet, ali i jednom od osnivača hazene, preteče suvremenog ženskog rukometa, Ivi Petranoviću, igrom i vještinom poklonit će se ukupno 18 ekipa veterana Makedonije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, među kojima su i brojni nekada vrhunski poznati rukometaši zajedničke jugoslavenske reprezentacije, a potom i ona najuspješnija nacionalna ekipa, ona koja je i službeno označila početak višegodišnje hrvatske rukometne rapsodije, a koju su, između ostalih, činili Patrik Čavar i Nikša Kaleb. Uz Grad i Turističku zajednicu nositelji, inicijatori i organizatori ove iznimne sportsko-prijateljske priče su novogradiški rukometni veterani koji su detalje ovogodišnjeg, šestog turnira dogovarali i brusili zajedno s makedonskim kolegama prilikom prošlogodišnje službene posjete jugu Balkana u okviru In memoriama Toše Proeski.

Uz ime Ive Petranovića, doajena nacionalnog sportskog novinarstva, čovjeka koji je u dugogodišnjoj, iznimno uspješnoj karijeri izvještavao sa prvog Svjetskog prvenstva za rukometašice održanog u Njemačkoj 1956., s Olimpijskih igara u Rimu 1960., iz čuvene new yorske sportske dvorane Madison Square Garden, pratio etapu čuvene svjetske biciklističke utrke „Giro d Italia“ od Trsta do Pule, kasnije iznimno uspješnog, trofejima ovjenčanog trenera koji je osvojio dvostruku krunu prvaka Hrvatske i Jugoslavije, suca i sportskog pedagoga, ruku pod ruku, oduvijek je išao i rukomet. Iako je turnir, u želji za oživljavanjem nekada istinski slavnih novogradiških rukometnih veterana pokrenut 2010.godine, posljednje 3 godine, nakon Ivine smrti ( 9.siječnja 2013.),  u „sportski vitalnim“ 80-tima, nosi njegovo ime. Utakmice 6.Memorijalnog turnira „Ivo Petranović“ igrat će se u petak i subotu, 22.i 23.siječnja na parketu sportske dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole i ove će godine okupiti više od 250 rukometnih veterana, iako treba reći kako je interes kolega sportaša i sportašica s prostora čitave regije bio i puno veći.

Slučajno ili ne, u istom trenutku kada će na parket čeških sportskih dvorana istrčati  nacionalna reprezentacija, demonstrirajući nam još jednom ljepotu, snagu i atraktivnost rukometa, ali i potvrđujući kako i osim nogometa ima sportova, u školksoj sportskoj dvorani novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole učinit će to veterani regije. Pružite im podršku, pokažite pravu navijačku atmosferu i poklonite se doajenu i istinskom zaljubljeniku u sport, Ivi Petranoviću. Domaćini i organizatori, novogradiški rukometni veterani očekuju vas s dobrodošlicom!

TEKST: S.Tarbuk/NGB     FOTO: rukomet.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn