6. AGROTOUR U POŽEGI – Sajam poljoprivrede i seoskog turizma

Datum objave: 18. 9. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – U organizaciji Poljoprivredne televizije u Požegi je danas održan 6. AgroTour Slavonija, sajam poljoprivrede i seoskog turizma. Cilj sajma je približavanje domaćih proizvoda i načina njihove pripreme široj javnosti te istovremeno promoviranje malih obiteljskih gospodarstava i proizvođača.

Na sajmu je sudjelovalo četrdesetak izlagača, koji su predstavili razne domaće proizvode poput meda, pekmeza, zimnice, sireva te proizvoda od lavande i suhog mesa.Ispred organizatora sve izlagače i posjetitelje sajma pozdravio je Thomas Heinz Pandžić, ističući važnost ovakvog načina prezentacije poljoprivredne proizvodnje i ruralnog turizma.

Prigodnim riječima okupljene je pozdravio i gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić.”Ovo je doista prilika i izlagačima za prezntaciju proizvoda, onoga što rade i čime se bave, ali i nama posjetiteljima prilika da upoznamo te proizvode i da promoviramo, i danas i sutra, naše domaće, ono što se proizvodi u Požegi i široj okolici,” naglasio je gradonačelnik.

Čestitke organizatorima i dobrodošlicu izlagačima uputila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. “Upućujem izraze dobrodošlice u Požegu, na naš prekrasni barokni trg gdje ste izložili proizvode svojih vrijednih ruku, gdje ste došli u narodnim nošnjama uveličati ovaj veliki događaj za grad Požegu i cijelu županiju. Prigoda je ovo za prezentaciju, prigoda da se pokaže kultura, baština i tradicija cijele Požeško-slavonske županije,” rekla je županica.

Prigodnim riječima prisutne je pozdravio i zamjenik predsjednice Hrvatske agencija za poljoprivredu i hranu Hrvoje Hefer, a  u sklopu sajma, u prostoru Hrvatske gospodarske komore u Požegi, održano je i edukativno predavanje na temu boljih prinosa uz uporabu organskih gnojiva. Za dobru atmosferu sajma pobrinuli su se tamburaški sastav Safir, folklorni ansambl Požega, ženska pjevačka skupina Vesele šokice, KUD Ivo Čakalić Kaptol te KUD Bektež.

TEKST: Sanja Pok             FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn