46. ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE – Pobjednica Ana Baketarić, prvu nagradu publike osvojili tamburaši Paori

Datum objave: 19. 6. 2021. | Kategorija: Scena

KAPTOL – Ocjenjivački sud je nagradu Zlatni glas kao najboljem izvođaču dodijelio Pleterničanki Ani Baketarić za skladbu Stjepana Rudinskog i Đurđe Habel Vječna ljubav, pa će ona nastupiti i na požeškim Zlatnim žicama Slavonije.

46. Međunarodni festival tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline okupio je u Kaptolu oko 140 izvođača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Švicarske. Pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije festival su organizirali Općina Kaptol i Turistička zajednica Zlatni Papuk, a priredbom su počeli Dani općine Kaptol blagdan zaštitnika te obilježavanje 800 godina prvog pisanog spomena mjesta.

Pozdravne riječi uputio je načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, a festival je otvorila požeško-slavonska županica Antonija Jozić. Izvedene su 23 pjesme pisane za ovaj festival, a autori su Ivica Plivelić, Stjepan Rudinski, Krunoslav Dražić, Davor Totović, Đurđa Habel, Branimir Bikić, Davor Magušić,  Božo Zovko Bole, Zvonimir Tonković i drugi.

Ocjenjivački sud je nagradu Zlatni glas kao najboljem izvođaču dodijelio Pleterničanki Ani Baketarić za skladbu Stjepana Rudinskog i Đurđe Habel Vječna ljubav, pa će ona nastupiti i na festivalu Zlatne žice Slavonije u Požegi. Drugu nagradu dobila je Prva pjevačka konjica Sinđir iz županjskog kraja s pjesmom Slavonija prelipa i ravna autora Marijana Culeja i Krunoslava Dražića, a treću TS Indigo iz Luzerna (Švicarska) i pjesma Ponekad dok sanjam Marka Filipovića i Roka Jurčevića.

Publika  je najviše glasova dala tamburašima Paori iz Požege za pjesmu Tvoje usne Ivice Orlića, Vladimira Živaljića, Filipa Matijevića i Adriana Ružića, drugi je Stjepan Japarić s pjesmom Osam zlatnih stoljeća autora Ivice Bumba i Jelenka Topića, a treću nagradu dobila je Tena Grlica i pjesma Idila autora Berislava Majstora, Jadranke Smiljanec i Danijela Krmića. Objavljen je festivalski album a novac od prodaje predan je Caritasu župe Sv. Petra i Pavla u Kaptolu.

TEKST: S. P.          FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn