46.MEMORIJALNA UTRKA “ZVONKO PANEŽIĆ” – Prvi su stigli Matija Crnković i Jasna Plemeniti, ali pobjednici su svi sudionici!

Datum objave: 28. 4. 2019. | Kategorija: Sport

VELIKA/POŽEGA – U odličnoj organizaciji Atletskog kluba Požega, a pod pokroviteljstvom Grada Požege i Zagrebačke banke, održana je još jedna, 46. Memorijalna utrka “Zvonko Panežić”. Nastupio je veliki broj trkačica i trkača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Nizozemske. Ovogodišnji pobjednik je Matija Crnković iz Zagrađa, a pobjednica Jasna Plemeniti iz Našica.

Većina sudionika trčali su od Velike prema Požegi stazom dugačkom 15,6 kilometara, a i ove godine trčala se i “Pandetova petica”, staza od Mihaljevaca u dužini oko 5 kilometara. I ovogodišnja utrka bila je međunarodnog karaktera. Među domaćim natjecateljima iz Hrvatske i gotovo svih gradova u Slavoniji odazvali su se natjecatelji iz Srbije, Bosne i Hercegovine te iz Nizozemske.

“Vrlo sam zadovoljna. Danas smo obilježili 46. Memorijalnu utrku Zvonka Panežića na kojoj je sudjelovalo stotinu trkača tako da je ovaj memorijal dobro posjećen. Zahvaljujem se Gradu Požegi i svim sponzorima koji su prepoznali naš trud i uvijek nas podržavaju na svim utrkama, a i naši građani prihvaćaju ovu utrku. To je promocija zdravog načina života, promocija naše Požege. Mnogi trkači dolaze već godinama i ovo je zaista postala prepoznatljiva požeška sportska tradicija,” rekla je predsjednica AK Požega Marijana Švajda.

Ovogodišnji pobjednik memorijalne utrke od 15,6 kilometara je Matija Crnković ( MK Hrvatski sokol) iz Zagrađa, drugi je Antonio Đurčević (AK Žumberak) iz Brestovca, a treći Davor Blažević iz Đakova. Među trkačicama prva je na cilj stigla Jasna Plemeniti (Nexe team Našice) iz Našica, druga je Andrea Lipovac iz Zagreba, a treća Danijela Hofman (Škola trčanja Orahovica) iz Orahovice.

Pandetovu peticu prvi je istrčao Dejan Jakeljić (ARK Gradiška) iz Bosanske Gradiške, a drugi je njegov klupski kolega Miloš Klindo dok je treći stigao Pieter Kleerevezem (UFC Borne) iz Nizozemske. Među natjecateljicama prva je Vesna Janković iz Nize, druga je Dragana Peula – Marinović iz Požege dok je treća stigla Jasmina Warde (AK Sisak) iz Kutine.

Nagrade i priznanja uručio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. “Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj manifestaciji, ali hvala i onima koji su sudjelovali u organizaciji. Bio je pravi užitak raditi s vama jer ste organizirani, dovodite puno ljudi koji se i na ovaj način upoznaju s ljepotama Požege i Požeštine. I ono što je najvažnije, promovirate zdrave načine života i zajedno odgajamo naše mlade u zdravom, sportskom duhu,” rekao je gradonačelnik.

“Prvi mi je put da sam ovdje i oduševljena sam. Sve je bilo super, organizacija odlična i sigurno se vidimo nagodinu,” rekla je pobjednica Jasna Plemeniti iz Našica.

“Sudjelujem drugi put, trčao sam već 2016. godine ali ovo je danas izvrsno. Uspio sam, nije bilo teško jer redovito treniram i trčim. Član sam Maraton kluba Hrvatski sokol iz Osijeka jer tamo studiram, a inače sam iz Zagrađa. Na memorijalu Zvonka panežića sudjelujem drugi put jer već sam trčao 2016. godine. Danas sam doista uspio i nije bilo teško jer redovito treniram i trčim u svom klubu,” rekao nam je Matija Crnković.

Utrka nosi naziv po Zvonimiru Panežiću, profesoru požeške Gimnazije, koji je započeo trčanje prema Velikoj i popularizirao ga kao trčanje ususret proljeću, najčešće prvog dana proljeća. Utrka je održana u organizaciji Atletskog kluba Požega i Grada Požege.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn