42.ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE – Pobjednik festivala je TS Žute dunje iz Cernika

Datum objave: 14. 5. 2016. | Kategorija: Scena

n

KAPTOL –  U organizaciji Općine Kaptol sinoć je u dvorani Društvenog doma održan 42. festival tamburaških pjesama “Zlatni glas Zlatne doline”. Pobjednik festivala ove je godine TS “Žute dunje” iz Cernika, drugo mjesto po ocjeni stručno žirija osvojio je TS “Lengeri” iz Davora, a treće mjesto Muška pjevačka skupina “Baće” iz Tenje i  TS “Žeteoci” iz Osijeka.

Svoje zvijezde birala je i publika pa je najviše glasova publike  osvojile djevojke iz TS “Hrvatice” , drugo mjesto osvojio je Slađan Poljak, a treće Ivana Kocijan.  Soliste je pratio TS “Posegana” pod ravnanjem Saše Botičkog, a gosti festivala  bili su članovi TS “Garavi”.

IMG_9930

” Zlatni glas Zlatne doline među onim je festivalima koji imaju najdužu tradiciju u Lijepoj našoj. U zadnjih nekolikogodina nastojali smo ga podići na višu razinu i zadovoljstvo mi je što već šest godina tako činimo, svake godne podižući razinu kvalitete. Ovaj festival iznjedrio je nekoliko glazbenih zvijezda poput Ivane Knidl, Vesne Pisarović i drugih, a vjerujem da će i neki od večerašnjih izvođača krenuti tim putem,” rekao je načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić. Prigodnim riječima izvođače i publiku pozdravio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.


TEKST: S. Pok     FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn