3.VEČER NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA – Još jedan pun pogodak za organizatore

Datum objave: 13. 8. 2023. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Iako je sve više sredina koje sezonu nastoje ispuniti brojnim sadržajima mameći posjetitelje, Nova Gradiška u tome, itekako uspijeva. Najveći open air festival regije, očito je dobar recept. Četiri dana u kolovozu već su 27 godina rezervirani za Novogradiško glazbeno ljeto koje je i u ovogodišnjem izdanju pun pogodak.

I treća zabavna večer Novogradiškog glazbenog ljeta, na zadovoljstvo organizatora, Turističke zajednice i Grada, i ove se godine pokazala kao pun pogodak, dokazujući kako je, uistinu riječ o najvećem open air festivalu regije. Potvrdilo je to i 10-ak tisuća sjajno raspoloženih posjetitelja koji su, nakon  festivala “Djeca pjevaju hitove”, jedinstvene prilike za najmlađe zvijezde – sudionike masterclassa Mateja Predojevića Petrića i Dine Jelusića održanog tijekom srpnja, u glas pjevali s nevjerojatno šarmantnom i vrckavom Danijelom Martinović, jednako dragom i mladima i starima, zvijezdom koja je otvorila službeni dio festivala.

Nakon Danijelinog koncerta isprepletenog dobro poznatim hitovima, na pozornicu je stigao Hari Mata Hari, bend sa stažom dugim 4 desetljeća koji, unatoč nešto lošijim izvedbama od onih u najboljim danima i danas, čini se, uspijeva podići publiku, koja je, upravo zbog njih u velikom broju stigla u grad na kontinentu u kojem ovih dana, itekako, vrijedi biti.

Naglasio je to i Dražen Zečić, posljednja zvijezda zabavne večeri, majstor dobre pjesme i narodnog veselja, koji je maksimalno podigao ionako dobru atmosferu, pojačanu tradicionalnim vatrometom. Zbog svega toga i treći dan Novogradiškog glazbenog ljeta je potvrdio kako je, uz mnogobrojne besplatne koncerte, sjajnu produkciju i stage koje pohvaljuju i izvođači, događaj puno više od festivala. Riječ je o sve ozbiljnijoj turističkoj priči zbog koje su svi gradski smještajni kapaciteti bili “bukirani” već mjesecima ranije, ali i događaju kojim će, uz lokalne ugostitelje, profitirati i više od 40 gostujućih obrtnika i OPG-ovaca, sudionika bogatog pratećeg sajma u središnjem gradskom parku. Jer dobre zabave nema bez ića i pića, a u veselju se i dobrom raspoloženju lakše troše novci i na manje ili više potrebne sitnice.

Osim toga, tijekom trajanja manifestacije, cijeli se grad pretvori u festivalsku pozornicu i za brojna druga događanja koja privlače male i velike, ali i mjesto tradicionalnog CraftiNG sajma koji uz hand made pića nudi i sjajnu atmosferu, zbog koje, također, iz godine u godinu, sve veći broj posjetitelja u kolovozu u osobne kalendare upisuje posjet Novogradiškom glazbenom ljetu. Razlozi su to da, ukoliko još niste, navratite i vi.

Nastavak i službena završnica slijede u nedjelju, 13.kolovoza, a kako drugačije nego autentičnom slavonskom večeri uz Šimunovo, jednog i jedinog Šime Jovanovca i gostiju, koja će, prema običaju, zasigurno završiti zajedničkim kolom u središtu grada. Jer, ipak je riječ o događaju za koji svih 27 godina njegovog trajanja, žive svi Novogradiščani. Kako su sve najveće zvijezde do sada već pale, bit će pravi izazov osmisliti program slijedećeg, iduće godine, zbog čega je i prvi sastanak organizacijskog odbora zakazan već slijedeći tjedan, čim se dojmovi malo slegnu.

TEKST: Simonida Tarbuk             FOTO: TZ NG

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn