3.AGROTOUR SLAVONIJA U POŽEGI – Sajam poljoprivrede i seoskog turizma

Datum objave: 22. 9. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – U organizaciji Poljoprivredne televizije u Požegi je danas održan 3. AgroTour Slavonija, sajam poljoprivrede i seoskog turizma. Manifestacija je okupila izlagače iz Slavonije, ali i šire, koji se, pored standardnih, bave uzgojem i poljoprivrednih kultura koje nisu uobičajene i svakodnevno dostupne te predstavnike seoskih gospodarstava koja u svojoj ponudi, pored ugostiteljstva, imaju razne zabavne sadržaje.

Posjetiteljima su se predstavili uzgajivači voća i povrća, industrijske konoplje, proizvoda od kontinentalne lavande, uljarica, eko čajeva i domaćih namirnica poput aronije, meda, bučinog ulja, začinske paprike, kozjeg, magarećeg i kravljeg mlijeka i sira, tradicijskih proizvoda, odjeće, obuće, posuđa, igračaka, turistički subjekti iz Slavonije i Baranje sa svojom ponudom te prodavači poljoprivredne mehanizacije. Ispred organizatora sve izlagače i posjetitelje sajma pozdravio je Thomas Heinz Pandžić, ističući važnost ovakvog načina prezentacije poljoprivredne proizvodnje i ruralnog turizma, te Luka Balenović, predsjednik Županijske komore Požega pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Grad Požega pružio je podršku ovoj manifestaciji, jer poljoprivredna priča dio je tradicije, ali i kvalitetni potencijal za budućnost ovog kraja, rekao je u ime požeškog gradonačelnika njegov zamjenik Ferdinand Troha. “Lijepo je danas biti na našem središnjem trgu koji je, kako i samo ime kaže, mjesto gdje se oduvijek okupljalo i tržilo. Zato je ovaj sajam na pravom mjestu, u pravo vrijeme. Jesen je pred nama, a jesen je u Slavoniji uvijek bila lijepa i plodonosna, baš kako to prikazuje i ovaj sajam,” rekao je Troha.

Sajam je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. “Ovdje je prikazano što Slavonci imaju dati i Hrvatskoj i Europi.Izbrojio sam preko 30-tak štandova, tu su obiteljska gospodarstva koji su ključ i temelj razvoja poljoprivrede. Šaljemo poruku da Slavonija živi, Slavonija opstaje, ovi mladi žele ostati ovdje i na tome im čestitam, čestitam svim Slavoncima koji su ovdje, koji potvrđuju kako mi možemo i hoćemo stvoriti bolji život za našu djecu i našu unučad,” rekao je župan Tomašević.

U popratnom programu nastupili su Tamburaški sastav Rubato, Pjevačka skupina Doma za starije i nemoćne osobe Požega, Muška pjevačka skupina KUD-a Poljadija iz Grabarja te KUD Bektež koji je upriličio prikaz starog načina života na slavonskom selu.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn