27. NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – PRVA VEČER: “Flashback” u doba kada je Slavonija bila ishodište najboljeg rock and rolla

Datum objave: 11. 8. 2023. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Da je rock and roll još uvijek itekako živ i živahan ali i da kao nekada “stanuje” u Slavoniji, potvrdila je prva večer Novogradiškog glazbenog ljeta. Za uvod u 27. izdanje jedinstvene festivalsko-turističke priče i ove su se godine pobrinuli žestoki dečki svih generacija – od onih najmlađih, okupljenih u bend Westsiders, preko slavonskih veterana Kojota, Ripera i ekipe, do blueserski raspoloženog Bareta i Majki, a potom i Vojka V., splitskog rap fenomena čije stihove pjevuše i mladi i stari. Sjajan početak dobra je najava onoga što slijedi, jer najbolje open-air događanje na kontinentu potrajat će sve do nedjelje, stoga se potrudite biti u Novoj Gradiški

Iako su znali kako će biti izazov ponoviti prošlu godinu, jer najveća su glazbena imena regije odavno okusila atmosferu događaja, a i brojka od 20-ak tisuća posjetitelja prilično je “zeznuta”, prva večer Novogradiškog glazbenog ljeta, najvećeg open-air događanja na kontinentu, organizatorima je- Turističkoj zajednici i Gradu, pokazala kako priča i dalje, itekako ima smisla. Baš kao i da je rock and roll još uvijek živ i živahan, ali i da, kao nekada “stanuje” u Slavoniji.

Uz očekivano dobru atmosferu i šušur na ulicama, pobrinuli su se za to sjajni izvođači, žestoki dečki svih generacija. Čast da otvore 27. izdanje jedinstvenog četverodnevnog glazbenog događanja pripala je onima najmlađima, bendu Westsiders, šarmantnim zagrebačkim tinejdžerima za koje će se, u godinama koje dolaze, itekako čuti, ekipi koja je posjetitelje zagrijala na pravu temperaturu za Kojote.

Jake snage nekada slavne garage rock slavonske scene i ovaj su puta pokazali zašto publika i danas, 30-ak godina poslije, pamti stihove njihovih brojnih himničnih hitova, baš kao i ekipe okupljene oko imena Pips, chips and videoclips koja je uslijedila. Raspoložen Riper i ostatak benda, uz dobru svirku, pokazali su kako istinski uživaju u onome što rade i na najbolji način palicu prepustili najvećem – istinski autentičnom blues-rockeru ravnice, velikom Goranu Baretu i njegovim Majkama. Iako nije nastupao posljednji, The majstor je, u svom jedinstvenom stilu, pripremio spektakl i još jednom potvrdio kako su prave stvari rijetke i vrijedi ih čekati, baš kao što je zbog svih njih, itekako vrijedilo biti dio prve večeri Novogradiškog glazbenog ljeta.

Bio je to, složit će se generacije klinaca koje su odrastale u vrijeme danas kultnog albuma Razum i bezumlje, svojevsrni flashback u doba kada je Slavonija bila ishodište najboljeg rock and rolla. Kako budućnost, ipak, pripada mladima, za veliku završnicu pobrinuo se Vojko V., splitski rap fenomen čije stihove pjevuše i klinci i “matorci”, ovaj put zajedno sa Vrhom, pratećim D.J-om. Iako je već imao priliku nastupati u Novoj Gradiški, s Dječacima, Vojko je, baš kao da mu je prvi put, pokazao zašto je jedna od trenutno najjačih zvijezda nacionalne nam glazbene scene.

Vrhunski sound, sjajan stage s pratećim velikim video wallom, kao i još jedna uspješna voditeljska gaža starog prijatelja manifestacije Frane Ridjana, potvrda su kako će i 27.izdanje najpoznatije novogradiške festivalske priče položiti ispit s dobrim ocjenama. Dodajmo tome gradski park prepun sadržaja, veliki eno-gastro sajam, probrana craft piva i dobre domaćine i eto razloga da vikend provedete na kontinentu.

Jer, Novogradiško glazbeno ljeto tek je počelo, a sudeći prema ranijim godinama, prava ludnica je rezervirana za petak, 11.kolovoza kada u jedan od najmlađih hrvatskih gradova, uz jake domaće tamburaške snage, stižu Mate Bulić i Haris Džinović. Dolazite? Krenite na vrijeme, jer, iskustvo govori da će biti biti ludo..Dobro došli!

TEKST: Simonida Tarbuk             FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn