25. NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – Sve je spremno za trodnevni festival koji spaja glazbu, kulturu, gastronomiju i tradiciju

Datum objave: 11. 8. 2021. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Još nas samo sati dijeli od najveće i najpoznatije gradske manifestacije, stoga, skupite ekipu i budite spremni probdjeti posljednje dane tjedna. Sve je spremno za ovogodišnje, jubilarno 25. izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta, jedinstvene trodnevne priče koja spaja glazbu, kulturu, gastronomiju i slavonsku tradiciju. Vidimo se u Novoj Gradiški od 12. do 15. kolovoza!

Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, ljeto u gradu ove godine neće proći bez najveće i najpoznatije gradske manifestacije. Sve je spremno za jubilarno, 25. izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta, jedinstvene trodnevne priče koja polovicom kolovoza u Novu Gradišku dovede i po više tisuća posjetitelja iz cijele Slavonije.

Uz nadaleko poznate, za posjetitelje potpuno besplatne open air koncerte organizirane u tri žanrovski različite glazbene večeri, manifestacija je to koja posjetiteljima, tijekom tri dana trajanja, nudi i niz drugih popratnih sadržaja-izložbe, kreativne radionice, sajam eno gastro ponude i suvenira, zanatski pripremljenih craft piva, kao i cjelodnevnu zabavu za sve generacije. Službeni početak, kao i svih prethodnih godina, zakazan je za četvrtak, 12.kolovoza, kada će priču, s rock večeri, otvoriti naš najdugovječniji bend, veliki Parni valjak kojima je ovo, nakon pandemijskog “lock downa” prvi veliki koncert. Zvijezdama večeri prethodit će nastupi domaćih Rockera i Davida Temelkova, novog mladog makedonskog slavuja koji karijeru gradi u Hrvatskoj.

Tradicionalno najposjećenija tamburaška večer u petak, 13.kolovoza, uz svima omiljene zvuke slavonske narodne baštine i dokazane majstore žanra, TS Satir, ove će godine donijeti i jedno iznenađenje za koje će se četverosatnim koncertom pobrinuti Tri mušketira, bend u sastavu Jasmin Stavros, Mladen Grdović i Zlatko Pejaković. Cjelovečernja zabava nastavlja se u subotu, 14.kolovoza, koncertom Doris Dragović, istinske glazbene dive koja će se upravo ovim nastupom, po prvi puta u karijeri predstaviti i slavonskoj publici. Večer će, u velikom stilu, zaključiti Željko Samardžić, regionalna zvijezda koja će u Novu Gradišku, zasigurno, dovesti i publiku iz susjednih zemalja, kao i roditelje brojnih malih budućih estradnjaka koji će prve glazbene korake napraviti na festivalu Djeca pjevaju hitove koji će službeno “otvoriti” subotnje nastupe.

Ovogodišnje jubilarno 25. izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta, u čast onima koji su manifestaciju osmislili, a više ih nema, zaključit će večer pod nazivom In memoriam Josip Pintarić Puco i Zlatko Štefanac. Zbog aktualnih epidemioloških mjera i potreba za javno zdravstvenom odgovornošću, grad će tijekom trajanja manifestacije biti podijeljen u nekoliko zona, a svi oni koji koncertima namjeravaju nazočiti iz “prvih redova” morat će imati covid potvrdu.

Kako je riječ o događaju po kojem se, već godinama, “štimaju” i godišnji odmori, budite sigurni da je Novogradiško glazbeno ljeto priča koju ne smijete propustiti. Priuštite si, stoga, narednih dana, koji sat spavanja više, skupite ekipu i energiju i navratite. Najdugovječnija gradska priča poznata po dobrim vibracijama čeka. Dobro došli na 25. Novogradiško glazbeno ljeto!

TEKST: Simonida Tarbuk                   FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn