25. NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – Prva večer najpoznatije gradske manifestacije

Datum objave: 13. 8. 2021. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Ako se po jutru dan poznaje, a najveća gradska manifestacija po njenoj prvoj večeri, jubilarno 25. Novogradiško glazbeno ljeto bit će sjajno. Potvrdili su to raspoloženi izvođači željni svirke, oni domaći i oni koji tek počinju, ali i oni koji, s pravom, već skoro pola stoljeća, imaju zvjezdani status, baš kao i mnogobrojni posjetitelji pristigli iz cijele Slavonije. Prepun grad, sjajna energija, ali i Rockeri, David Temelkov, te prije svega vječno zimzeleni Parni valjak, u pravom su ritmu otvorili rock večer i na najbolji način zagrijali publiku za naredna dva dana glazbene ludnice.

Nakon godinu i pol dana življenja u nemogućim uvjetima, prva večer 25. Novogradiškog glazbenog ljeta donijela je, i izvođačima i posjetiteljima, sve ono što nam je svima nedostajalo. I odličnu svirku i dobru energiju i prepune gradske ulice, čak i jednu live prosidbu, potvrđujući i ovaj put kako je riječ o festivalu dobrih vibracija i manifestaciji na koju treba navratiti.

Potvrdili su to i više nego raspoloženi izvođači željni svirke- i oni lokalni, bez kojih je line up četvrtkom već godinama nezamisliv, bend Rockeri, i oni kojima je novogradiški nastup prvi pravi veliki koncert, poput mladog Davida Temelkova, makedonskog pjevača koji karijeru gradi u Hrvatskoj, te prije svega, vječno zimzeleni Parni valjak, ekipa koja se s pravom ponosi zvjezdanim statusom gotovo pola stoljeća, bend kojem je upravo nastup u Novoj Gradiški prvi nakon, silom korone zaustavljenog “koncertiranja.”

Uz očekivano dobru atmosferu koja već četvrt stoljeća ide, ruku pod ruku, s najpoznatijom i najdugovječnijom gradskom manifestacijom, 25. Novogradiško glazbeno ljeto, kako i priliči njegovim godinama, donijelo je i nekoliko noviteta – poput vrhunskog sounda, sjajnog stagae, velikog video zida u parku, ali i novog voditelja, role koju je uspješno odradio stari radijski lisac Dalibor Petko.

I najljepši ukras grada, središnji park, zasjao je u punom sjaju, predstavljajući se kao sjajna kulisa za mnogobrojne prateće sajamske sadržaje ali i izniman kutak za toliko nam potrebna ugodna druženja uz drage ljude i čašu domaćeg piva. Ako se po jutru dan poznaje, a Novogradiško glazbeno ljeto po njegovoj prvoj večeri, ovogodišnje izdanje jedinstvene trodnevne priče koja spaja glazbu, kulturu, tradiciju i gastronomiju, bit će sjajno.

Uz dobro odabrane izvođače, što, nakon 25 godina manifestacije na kojoj su se predstavili svi oni koji nešto znače na estradi nije ni malo lako, publiku željnu događanja, a onda i domaćine, spremne pokazati slavonsko gostoprimstvo, zasluge za to, svakako pripadaju i organizatoru- Turističkoj zajednici i Gradu Nova Gradiška koji, posljednjih godina, s puno truda i žara, Novogradiškom glazbenom ljetu nastoje dati novu kvalitetu i još veću prepoznatljivost.

Da je tako, moći ćete se uvjeriti i drugog dana manifestacije, u petak, 13.kolovoza, tradicionalno najposjećenije večeri koju će, kao i svih prethodnih godina, otvoriti majstori tamburice, domaći Satir, nakon kojih slijedi ludnica uz Tri mušketira-Jasmina Stavrosa, Mladena Grdovića i Zlatka Pejakovića. Dovoljan razlog za navratiti u Novu Gradišku. Jer, prava zabava i ovog kolovoza stanuje na kontinentu. Vidimo se!

TEKST: Simonida Tarbuk           FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn