25.DJEČJI TAMBURAŠKI FESTIVAL U PLETERNICI – Emanuela Katavić pobjednica je druge večeri “Cvjetića glazbe”

Datum objave: 11. 6. 2017. | Kategorija: Scena

n

PLETERNICA – Dječji tamburaški festival “Cvjetići glazbe”, jedini takav u Hrvatskoj u svom jubilarnom 25. izdanju dobio je laureate završne festivalske večeri u kojoj su nastupili mladi pjevači od 12 do 18 godina. Pobjednica je Emanuela Katavić sa skladbom “Slavonijo lijepa”, drugo mjesto osvojile su Gabrijela i Laura Tripić koje su izvele “Srce od šećera”, a treće Gabrijela Jurić sa skladbom “Hoću lom”.

mala 1 mala 2

Mlade izvođače te brojnu publiku prigodnim riječima pozdravili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. “Evo 25. godina zaredom sastaju se mlade generacije i dobri ljudi, družimo se i danas će možda biti stvorena nova zvijezda na hrvatskom glazbenom nebu. S ove pozornice iz Pleternice ispjevano je mnogo dobrih pjesama. Takva je i ova večer, prepoznajem dobre pjesme i siguran sam kako upravo žar i ljubav prema pjesmi Slavonije, prema pjesmi Hrvatske stanuje u dušama i srcima ovih mladih ljudi,” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

nn

“Drago mi je da smo večeras opet u Pleternici na 25. jubilarnim Cvjetićima glazbe, jedinom festivalu dječje tamburaške glazbe u Hrvatskoj. Danas vjerojatno djeca iz Vinogradske ulice razmišljaju o onim danima 1992 godine kada je ovaj festival započeo u šumarijskom, a dodat ću i u dvorištu gradske uprave. Iz tog srca našeg grada, iz samog centra, 25 godina kasnije možemo govoriti o 800 djece koja su nastupala na ovoj pozornici, o djeci koja su pjevala tamburaške pjesme čuvajući na taj način našu tradiciju i kulturu. 25 godina nakon prvog, dječjeg festivala koji sam ja kao dijete onu drugu, treću, četvrtu godinu gledala, mogu reći kako i moja djeca odrastaju s ovim festivalom. Oni pjevači koji su prve glazbene korake načinili na ovoj pozornici danas imaju djecu koja pjevaju na ovom festivalu i to je bogatstvo naše Pleternice i bogatstvo ovog festivala,” naglasila je gradonačelnica Jozić dodajući kako ove godine promoviraju i monografiju Cvjetića glazbe, izdan je i nosač zvuka te snimljen kratki film o festivalu. Promocija će se održati u srijedu 14. lipnja u pleterničkoj knjižnici u 18,00 sati, najavila je Jozić.

nnn

Uz nastup pleterničkih mažoretkinja program je obogatio i Libreto band, te koncert Tamburaškog sastava Begini. Poklone za najbolje izvođače i ovoga puta osigurao je sponzor Tofrado trgovina d.o.o., a nagrađenima su ih uručili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Antonija Jozić te predstavnik Tofrada Drago Lucić.

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn