25. DJEČJI TAMBURAŠKI FESTIVAL U PLETERNICI – Cvjetići glazbe procvjetali u jubilarnom izdanju

Datum objave: 10. 6. 2017. | Kategorija: Scena

n

PLETERNICA – Dječji tamburaški festival “Cvjetići glazbe” koji je u sklopu Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva ove godine proslavlja svoj jubilarni 25 rođendan, već po tradiciji u dvije večeri predstavlja mlade izvođače od pete do osamnaeste godine. Prva večer  na kojoj su se predstavili izvođači od pete do 12 godine dobila je svoje laureate. Prvo mjesto pripalo je Lani Bobek koja je otpjevala pjesmu “Ti si želja mog života”, drugo mjesto osvojio je Stjepan Cvitić s izvedbom skladbe “Šokadije malo ostalo”, a treće mjesto ali i titulu Najcvjetića osvojila je Marta Morvaj sa skladbom “Lolo moja bećarino”.

Jedini dječji tamburaški festival nastao je od dječje igre a u kontinuiranom trajanju prerastao je u vrsnu i prepoznatljivu glazbenu manifestaciju na kojoj bogatstvo dječjeg stvaralaštva dolazi do punog izražaja. Naime, uz deset skladbi koje su izveli mladi izvođači, nagrađeni su i učenici osnovne škole Kaje Adžića te djeca iz dječjeg vrtića koji su sudjelovali na literarnom i likovnom natječaju “Lipanj u Pleternici”. Za svoje literarne radove nagrađeni su Vanesa Šarić i Valentina Sesar s mentoricom Anicom Kukuruzović, Luka Markanjević s mentoricom Marinom Bošnjak Mandić,  te Antea Jakovljević s mentoricom Draganom Miletić.Za najbolje likovne radove nagrađeni su  vrtićarci Lana Oblak s mentoricom Zdenkom Kovačević, Emanule lazarić s mentoricom Željkom Perić i Petar Aračić s mentoricom Nikolinom Hačka te učenici Vanesa Arić s mentoricom  Anicom Kukuruzović, Fran Marković s mentoricom Marinom Perić i Lea Vidaković s mentoricom Jasnom Kajtar.

Kako se ovogodišnji Cvjetići glazbe održavaju pod pokroviteljstvom Grada Pleternice, Požeško-slavonske županije, Turističke zajednice Grada Pleternice i Tofrado trgovine d.o.o. Pleternica,nagrade su mladim pjevačima, likovnjacima i literatama uručili gradonačelnica Antonija Jozić, dogradonačelnik Domagoj Katić, direktorica TZ Grada Pleternice Marija Šarić,ispred Festivala Katarina Slovaček Aladrović te Drago Lucić ispred Tofrado trgovine d.o.o.

U nedjelju, na završnoj večeri festivala nastupit će izvođači od 12 do 18 godina koji će izvesti 11 skladbi. Sve izvođače prati Tamburaški sastav Zlatna dolina, a u završnoj večeri koncert će održati i popularni Begini.  Proslava 25. rođendana Cvjetića glazbe završit će u srijedu, 14. lipnja kada će u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica u 18,00 sati biti održana promocija monografije “25 godina Dječjeg tamburaškog festivala Cvjetići glazbe u Pleternici”. Monografijom su u riječi i slici popraćeni svi događaji od 1992. godine kada je održan prvi festival do ovog posljednjeg 2017. godine.

TEKST: S. Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn