24. CVJETIĆI GLAZBE U PLETERNICI – Bogatstvo dječjeg stvaralaštva u punom sjaju

Datum objave: 13. 6. 2016. | Kategorija: Scena

n

PLETERNICA – Dječji tamburaški festival “Cvjetići glazbe” koji je u sklopu Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva jučer proslavio svoj 24 rođendan, dobio je i svoje laureate. Već po tradiciji predstavili su se mladi izvođači u kategoriji od 5 do 11 godina, te u kategoriji od 12 do 18 godina. Ove godine nastupilo je 30 izvođača, a najcvjetićima su proglašeni Max Bosjak i Ema Tomašić koji su izveli skladbu “Gukni golube”. 

U kategoriji od 5 do 11 godina otpjevano je 14 skladbi, a prvo mjesto osvojio je Benjamin Poletto s nadahnutom izvedbom skladbe “Ne daj Slavonijo”, drugo mjesto pripalo je Marti Morvaj s pjesmom “Moj garavi gotovo je”, a treće Gabrijeli Jurić koja je izvela skladbu “Mahovina”.

nn

Prvo mjesto u kategoriji od 12 do 18 godina u konkurenciji 15 pjevača, pripalo je Ani Kobetić s pjesmom “Šokica”, drugo je pripalo Antoneli Rosandić sa skladbom “Ne dirajte moju ljubav”, a treće Emanueli Katavić sa skladbom “Što svaka žena sanja”.

nnn

Mlade izvođače i brojnu publiku pozdravila je prigodnim riječima gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić podsjetivši na festivalske početke. Festival koji je nastao od dječje igre čiju je vrijednost prepoznao poznati Pleterničanin Marko Baričević, uz njegovu pomoć i podršku zajednice,prerastao je u vrsnu glazbenu manifestaciju  na kojoj bogatstvo dječjeg stvaralaštva dolazi do punog izražaja. Stoga je ovogodišnje izdanje festivala bilo posvećeno uspomeni na nezaboravnog “čika Marka”.  U zabavnom programu nastupile su i Pleterničke mažoretkinje i Dramska skupina Društva Naša djeca Pleternica, a nakon festivalskog programa, održan je koncert klape Kampanel.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn