23.NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – S.A.R.S za sjajan početak najdugovječnije novogradiške manifestacije

Datum objave: 17. 8. 2018. | Kategorija: Scena

naslovna

NOVA GRADIŠKA – U sjajnoj atmosferi, uz specifični, prepoznatljivi balkanski reggae „headlinera“ – beogradske senzacije zvane S.A.R.S, vrhunsko craft pivo i onaj dobro poznati „šušur“ na ulicama, tradicionalnom rock večeri počelo je 23.Novogradiško glazbeno ljeto.

Ako je suditi prema prvoj, uvodnoj večeri najdugovječnije i najpoznatije gradske manifestacije, 23.Novogradiško glazbeno ljeto i ove bi godine moglo rušiti neke nove rekorde. Sve potrebno je tu- i dobro uhodana ekipa organizatora-Turistička zajednica i Grad Nova Gradiška i zavidan broj glazbenih zvijezda i publika željna događanja i brojni prateći sadržaji, sve po provjerenom receptu-za svakoga ponešto. Priču su i ove godine, više nego uspješno, „otvorili“ rokeri- Joker bend, Novogradiščanima omiljeni Slovenci, The unimogs, a onda i zvijezde večeri- regionalna senzacija zvana S.A.R.S, bend koji je energijom, zaraznim ska ritmom i mega hitom „Buđav lebac“ , osvojio regiju i nakon brojnih europskih metropola, po prvi puta stigao i u Novu Gradišku.

nn

Sjajnoj svirci na središnjoj gradskoj pozornici prethodilo je otvorenje 4.Bošnjak Craftinga, festivala craft piva u gradskom parku, u domaćinstvu obiteljske pivovare Bošnjak iz Sičica, jer, od žestokog rock zvuka, brzo se ožedni. Osim toga, sve je više dobrih craft piva „skuhanih“ u susjedstvu, stoga je festival ove godine, u potpunosti bio posvećen slavonskim proizvođačima. Posjetiteljima 4.Bošnjak Craftinga, gostima Novogradiškog glazbenog ljeta, ali i svima žednima, željnim dobrog, domaćeg piva, s proizvodima se, uz domaćine, predstavila pivovara Seven Bridges Brewery iz Požege, Hepburn iz Županje, 5th element iz Daruvara, Slavonica Pakrac, Stric iz Našica i Slawoner Požega. Dobro pivo traži i dobar zalogaj, stoga su se organizatori Novogradiškog glazbenog ljeta i ove godine pobrinuli da ne manjka ni gastronomske ponude.

m1 m2

Uz glazbu po svačijem guštu, društvo dragih ljudi i onaj sjajni „šušur“ na ulicama, upravo je to ono što se od Novogradiškog glazbenog ljeta i očekuje. Prva je večer očekivanja ispunila. Na redu je, neslužbeno- glavna, publici i posjetiteljima omiljena, tamburaška večer, u petak 17.kolovoza.

TEKST: S.Tarbuk       FOTO: D. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn