22.NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – Sve je spremno, predstavljeni sadržaji

Datum objave: 08. 8. 2017. | Kategorija: Scena

ng

NOVA GRADIŠKA – Sve je spremno za novo izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta. Na kraju krajeva, riječ je o uhodanoj, dobro poznatoj priči koja je s vremenom izrasla u brend. Sve ono dobro nam poznato, ali i ono nepoznato, novo što nas očekuje idući tjedan, od 17 do 20.kolovoza, organizatori, predstavnici Agencije Novogradiško glazbeno ljeta, Turističke zajednice i grada, nestrpljivoj su publici i gostima, predstavili na pres konferenciji.

Kids fun zone za sve male i velike klince, još neispričana filmska priča o Beatlesima , sajam eno gastro ponude, tradicionalna izložba „Šuma okom šumara“, a onda i središnje, tri glazbene večeri po provjereno uspješnom receptu „za svakoga ponešto“, uz onaj, Novogradiščanima i njihovim gostima, toliko drag „šušur“ na ulicama, radost življenja i druženja-službeni su i neslužbeni sadržaji ovogodišnje središnje gradske manifestacije , Novogradiškog glazbenog ljeta, predstavljeni na pres konferenciji. Priča je to koja traje već dugih 22 godine, priča koja, polako, ali i sigurno, vođena znalačkim rukama ekipe istoimene agencije, Turističke zajednice i grada, postaje brend Nove Gradiške. Potvrđuju to, prije svega, ovogodišnji izvođači –balkanski kralj repa, Bosanac iz Zagreba, dečko britkog jezika i brze pameti, Edo Maajka, kraljica regije i kraljica estrade, Seve nacionale, a onda i Slavoncima omiljena Klapa Rišpet, sjajan spoj plave i zelene Hrvatske, tamburice i pisme dalmatinske. Uz već etablirane glazbene zvijezde, središnju gradsku pozornicu i ove će godine moći okušati i one male, nadolazeće- sudionici Festivala „Djeca pjevaju hitove“, baš kao i zaljubljenici u tradiciju, čuvari blaga narodnog, ove godine, pristigli čak i iz Sarajeva.

20170807_102039

I mada se glavni dio središnje i omiljene gradske priče, već po tradiciji, odvija od četvrtka do subote, neslužbeni dio Novogradiškog glazbenog ljeta počinje već ovih dana, u petak 11.kolovoza, rock maratonom na Ljetnoj pozornici. Dobri,stari uvijek živi glazbeni žanr već dan kasnije, u subotu, 12., zamijenit će neki sasvim drugačiji ritmovi na Ibiza party-u, a onda i oni, lagano nedjeljno opuštajući, klasično edukativni, rezervirani za koncert „U ljetnu večer“ . Shvatite to kao generalnu probu, svojevrsne visinske pripreme. Na kraju krajeva, traže to cjelonoćna uzastopna „lumpanja“ koja vas čekaju od 17. do 20. kolovoza.

ng1

Ako vam službeni koncerti pak nisu dovoljni, s gradske šahovnice u rane jutarnje sate, prošetajte do Ljetne na kojoj vas redom od četvrtka do subote čekaju- grupa „ritam grada“, „Sing sing“, a onda i DJ ReTro Flava.Količina službenih, baš kao i onih pratećih sadržaja zahtijeva ozbiljnu organizaciju, a kako je vremena još jako malo, učinite to čim prije. I svakako se potrudite biti dio 22.Novogradiškog glazbenog ljeta. Najmlađi hrvatski grad očekuje vas s dobrodošlicom! Vidimo se na „ulicama Gradiške Nove“!

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn