22. NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – Glavne zvijezde Severina i Edo Maajka

Datum objave: 11. 6. 2017. | Kategorija: Scena

nglj 1

NOVA GRADIŠKA – Iako je do središnje gradske manifestacije još 2 i pol mjeseca, sve je spremno za 22.izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta. Uključujući i zvijezde, istinski dostojne tradicije priče koja na jedinstven način spaja tamburicu s rock and rollom, dovodeći u grad tijekom tri dana kolovoza nekoliko desetaka tisuća gostiju.

Iako su, nakon iskustva dugog 2 desetljeća, stvari danas puno jednostavnije, najpoznatiju novogradišku manifestaciju nije ni malo jednostavno organizirati. Jer, da bi stvar uspjela, a priča imala smisla, u grad je potrebno dovesti atraktivno glazbeno ime, čak nekoliko njih, predstavnika različitih žanrova, a takva su tijekom kolovoza, uglavnom rasprodana po daleko isplativijim morskim lokacijama. Ipak, zahvaljujući prije svega, entuzijazmu i ludosti organizatora- Agencije novogradiško glazbeno ljeto, višegodišnjim vezama stečenim u glazbenom biznisu, a onda i dobroj atmosferi koja prati tri luda glazbena dana i noći, gotovo da i nema zvijezde koja u prethodnih 21 godinu nije nastupila na središnjoj gradskoj pozornici u Novoj Gradiški. Stoga je slaganje liste izvođača poseban izazov, ali i zadatak koji je i ove godine, čini se, i više nego uspješno ispunjen. Jer, zvijezde ovogodišnjeg, 22. izdanja središnje gradske manifestacije su ( ni manje ni više)- Severina, Edo Majka i klapa Rišpet. Nakon prošlogodišnjeg nastupa regionalne glazbene zvijezde, Tonija Cetinskog, organizatori Glazbenog ljeta još su više podigli ljestvicu, pametno koristeći prepoznatljivu gradsku manifestaciju i za razvoj turizma.

nglj 2

Iako će kulturno glazbena priča trajati puno dulje, središnji dio Glazbenog ljeta događat će se od četvrtka,18. do subote, 20.kolovoza. I mada će glazba i koncerti biti najvažniji dio manifestacije, Glazbeno ljeto i ove će godine ponuditi niz pratećih kulturno-zabavnih sadržaja, ali i istinski oživjeti grad.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn