21.IZLOŽBA “DANI JABUKA POŽEGA 2018” – Izložba jabuka, voćnih prerađevina i meda

Datum objave: 26. 10. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – U organizaciji Hrvatske poljoprivredno-šumarske Savjetodavne službe, Podružnica Požeško-slavonske županije i Udruge”Zlatna dolina” Požega, u sportskoj dvorani Tomislav Pirc 26. i 27. listopada održava se 21. Izložba jabuka, voćnih prerađevina i meda “Dani jabuka Požega 2018”. Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede, Požeško-slavonska županija i Grad Požega.

Na izložbi sudjeluje 50-tak izlagača koji su, uz jabuke i voćne prerađevine, izložili med i proizvode od meda, rukotvorine i slastice, a tradicionalnu manifestaciju kojom organizatori nastoje ukazati na važnost voćarstva u poljoprivredi, ali i gospodarstvu uopće prigodnim riječima otvorio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

“Ministarstvo poljoprivrede daje poseban naglasak na lokalne proizvode, a jedan od njih je i jabuka, kraljica voća, koja zauzima posebno mjesto. U posljednje dvije godine postavili smo ciljeve kako bi naši lokalni proizvodi došli što lakše do tržišta i kako bi u što većoj mjeri ostvarili siguran dohodak. Moramo svi zajedno raditi da položaj proizvođača bude što povoljniji u odnosu na otkupljivače, ali i na trgovačke lance. U okviru projekta Slavonija stvaramo uvjete u infrastrukturnom i logističkom smislu kako bi ovdje u Zlatnoj dolini, kao i u ostatku Slavonije, stvorili kapacitete i objedinili vaše proizvode te zajednički nastupili na tržištu,” poručio je Majdak.

Uz Hrvatsku poljoprivredno-šumarsku savjetodavnu službu i Udrugu Zlatna dolina Požega, suorganizatori izložbe su Veleučilište u Požegi, Poljoprivredno-prehrambena škola i Obrtnička škola Požega, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, Požeško-slavonska županija i Grad Požega. Izlagače i posjetitelje pozdravili su i predstavnici lokalnih pokrovitelja – zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović te zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinad Troha. U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su Dječji vrtić Požega, Obrtnička škola Požega te zavičajna udruga pisaca i slikara Požeško-slavonske županije “Matko Peić”. Izložba je 27. listopada  otvorena od 10 do 16 sati.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn