20.POLJOPRIVREDNO-PODUZETNIČKE IDEJE – Sadašnjost i budućnost poljoprivrede na jednom mjestu

Datum objave: 17. 1. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

n23

NOVA GRADIŠKA – Brodsko posavska županija, u suradnji s Gradom Nova Gradiška, LAG-om Zapadna Slavonija, županijskom i gradskom turističkom zajednicom, udruženjem obrtnika, Hrvatskim šumarskim društvom, županijskom gospodarskom komorom, razvojnom agencijom te lokalnim udrugama vinogradara i voćara, 19. i 20. siječnja organiziraju tradicionalne, 20. Poljoprivredno poduzetničke ideje. Jedinstvenu sajamsko-edukativnu priredbu koja se održava u Domu kulture M.A.Relković i Društvenom domu u Novoj Gradiški, otvorit će ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić.

Najdugotrajnija je to i najrespektabilnija strukovna manifestacija pokrenuta sada već davne 1998. kao servis poljoprivrednicima, malim poduzetnicima, vlasnicima obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava, ali i kao model i platforma na kojoj je moguće predstaviti, poboljšati i prodati proizvod. Dva desetljeća kasnije, Poljoprivredno poduzetničke ideje izrasle su u jedinstvenu dvodnevnu sajamsko edukativnu priču koju prepoznaju i stručnjaci i predstavnici političkih elita, događaj koji će u dane vikenda, u prostoru novogradiškog Društvenog doma okupiti više od 50 izlagača iz nekoliko hrvatskih županija, nudeći posjetiteljima priliku za kupovinu autohtonih domaćih proizvoda, a poljoprivrednicima- najnovije strukovne spoznaje i informacije.

PP2

Poljoprivredno poduzetničke ideje, ove godine tematski „naslonjene“ na blagdan Svetog Vinka, zaštitnika vinara i vinogradara, službeno će, u petak, 19. siječnja, otvoriti Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, a kako je riječ o jubilarnom, 20.izdanju manifestacije, uz kratki film „20 godina PP ideja“, na početke uspješne novogradiške priče podsjetit će i Marica Markusi, tada voditeljica Poljoprivredno savjetodavne službe i nekadašnji zamjenik župana za gospodarstvo,Vladimir Plavac. Uz već tradicionalnu bogatu i raznovrsnu ponudu, nekolicinu iznimno stručnih i korisnih predavanja, manifestaciju će ove godine sadržajno obogatiti i nastupi brojnih lokalnih udruga i KUD-ova, a njen značaj, kao i mogućnosti koje nudi u smislu razvoja lokalnog prostora, prepoznali su i turistička zajednica grada i županije,  kao i glavni pokrovitelj priče-Ministarstvo poljoprivrede.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: D.Pok/ plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn