20.POLJOPRIVREDNO PODUZETNIČKE IDEJE – Novogradiška sajamska priča s tradicijom koja promovira, povezuje, educira i informira

Datum objave: 19. 1. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

n

NOVA GRADIŠKA – Zanima li vas što je novo u provedbi programa ruralnog razvoja, kako Hrvatske šume odgovaraju na klimatske promjene, koji su izazovi pčelarstva ili ste se, pak, poželjeli proizvoda s mirisom i okusom tradicije, navratite ovaj vikend u Novu Gradišku. U prostoru Društvenog doma do sutra, 20.siječnja u 19 sati, čekaju vas 20.Poljoprivredno poduzetničke ideje-središnja gospodarska manifestacija ovog dijela regije.

Kada su osmišljene, Poljoprivredno poduzetničke ideje bile su servis, platforma za pomoć malim poduzetnicima i obrtnicima, te prije svega, poljoprivrednicima, vlasnicima tada prilično pionirskih malobrojnih obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava, u prilagodbi novim zahtjevnim europskim pravilima igre. 20 godina kasnije, središnja je to gospodarska manifestacija ovog dijela regije, jedan od, kako je, prilikom svečanosti otvorenja upoznala Dunja Magaš, državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja,“ značajnijih sajmova koji okuplja domaće poljoprivrednike, proizvođače, stručnjake i znanstvenike, spajajući tako, na jednom mjestu, sve ono što bi trebalo doprinijeti razvoju gospodarstva.“

m1 m2

Shvaćajući značaj i višestruke koristi manifestacije, uz pokroviteljstvo resornog ministarstva, ovogodišnje Poljoprivredno poduzetničke ideje zajedničkim su snagama organizirali Brodsko posavska županija, Grad Nova Gradiška, LAG Zapadna Slavonija, Turističke zajednice grada i županije, udruženje obrtnika, Hrvatsko šumarsko društvo, lokalni vinogradari i voćari, jer jedinstvena je to prilika i za promociju mladih vina novogradiškog kraja, a i valja nazdraviti Svetom Vinku za rodnu i plodnu godinu,poljoprivredno savjetodavna služba, županijska razvojna i hrvatska poljoprivredna agencija, okupljajući u prostoru Društevnog doma, 50-ak izlagača pristiglih iz svih dijelova Hrvatske.

Uz nadaleko poznate slavonske gastro delicije, proizvode s okusom i mirisom tradicije, zanimljiva novogradiška sajamska priča u dva će dana posjetiteljima ponuditi i niz pratećih sadržaja- ležernijih, kulturno-umjetničkih, ali i onih nešto zahtjevnijih, edukativnih, za koje će se pobrinuti predstavnici struke pristigli iz politike i znanosti, jer, upravo je to ono po čemu je ovaj sajam poseban. Osim toga, način je to na koji, kako reče domaćin, gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić, „ pomažemo i svima onima koji ustaju i liježu s poslom, gledajući u nebo, oviseći o kiši, način na koji ćemo proizvode koji u pozitivnom kontekstu etiketiraju našu zajednicu, predstaviti svima. Zadatak je to nas koji smo izabrani i odgovorni za sve što se događa u gradu. Jer, da bi Slavonac bio bogat, trebamo naći pravi način promoviranja.“, rekao je, iznimno zadovoljan kvalitetom i značajem manifestacije, prvi čovjek grada.

nn

Uz predstavnike gradske i županijske vlasti, svečanosti otvorenja Poljoprivredno poduzetničkih ideja, nazočili su i pomoćnici ministra poljoprivrede Krešimir Ivančić i Ivan Ciprijan te Dragan Jelić, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova.


TEKST: Simonida Tarbuk        FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn