20.DANI JABUKA – Tomašević :” Ministar nam se prvi puta ukazao”, Jakovina: “Župane, Hrvatska poljoprivreda ide u gornji dom Europe!”

Datum objave: 24. 10. 2015. | Kategorija: Gospodarstvo

N

POŽEGA – Preko 50 izlagača na Trgu svetog Trojstva izložilo je proizvode od jabuka, meda, ljekovitog bilja  i jabuke na jubilarnoj  20. izložbi  “Dani jabuka”. Glavni oranizatori ovogodišnje izložbe su Savjetodavna služba – Podružnica Požeško-slavonske županije i Udruga Zlatna Dolina.

Od brojnih govornika na otvorenju najzanimljiviji su bili župan Alojz Tomašević i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.”Ponosan sam što sam župan najljepše županije, što sam s vama i što sam voćar. Izbačeni smo s nekih prostora gdje se ova manifestacija trebala održati, primjerice s veleučilišta i jedino mjesto gdje slavonski seljaci mogu biti to je ovaj naš predivan trg. Poljoprivrednici ne smiju biti bačeni na marginu, oni moraju biti centar događanja. Evo i ministar nam se ukazao nakon davadeset ili nakon  četiri godine koliko je na vlasti. Dva tjedna ćemo se još družiti, a onda kuda koji,”rekao je župan Alojz Tomašević.

NNN

“Program ruralnog razvoja najvažniji je strateški dokument koji je napravljen. U Hrvatskoj imamo na raspolaganju 330 milijuna eura godišnje i ljudi dajte projekte! Župane Tomašević,  ne moramo čekati iduću godinu da vidimo gdje ide hrvatska poljoprivreda! Ona ide u gornji dom Europe.  Zadovoljstvo je biti na centralnom trgu u Požegi i pozdraviti vas u ime Ministarstva poljoprivrede. Dvadeset godina je veliki i okrugao rođendan i odaziv potvrđuje da je ovo odlična manifestacija. Na ovaj način moramo otvarati kanale prodaje i na ovakvim sajmovima naši prodavači se mogu promovirati i prodavati proizvode,” rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, otvorivši 20. Dane jabuka.

NN

Nazočnima su obratili i gradonačelnik Vedran Neferović, rukovoditeljica Savjetodavne službe Podružnice Požeško-slavonske županije  Đurđica Kšenek, Tomislav Božićević i Višnja Šimunović.  Uz samu izložbu obogaćenu i rukotvorinama te gastro ponudom, brojni posjetitelji imaju priliku uživati u kulturno-umjetničkom programu u izvedbi TS Duša bećarska, Glazbene škole Požega i KUD Orljava iz Pleternice.

TEKST: Tomislav Milanović    FOTO: T.Milanović

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn