2.MEĐUNARODNI MEMORIJALNI TURNIR „ĐORĐE ĐOKA RADOSAVLJEVIĆ” – Zbog Đoke i generacija klinaca koje je naučio košarci

Datum objave: 18. 5. 2017. | Kategorija: Sport

turnir

NOVA GRADIŠKA – Sjećajući se prerano preminulog Đorđa Radosavljevića, Đoke za prijatelje, članovi Košarkaškog kluba Nova Gradiška ovaj će vikend, 20.i 21.svibnja, biti domaćini II Međunarodnog memorijalnog  košarkaškog turnira „Đoka-Đorđe Radosavljević“ ( za kadete- dječaci 2001.godište i mlađi).

Ovogodišnje, drugo izdanje međunarodnog turnira, uz domaćine, novogradiške košarkaše, ugostit će košarkaše iz Požege, Đakova, Brodske škole košarke, ali i ekipu iz Slovenije i Crne Gore. Održavanjem tradicije, ali i „okršajem“ na terenu, organizatori turnira drugu će se godinu za redom pokloniti Đorđu Radosavljeviću, treneru koji je cijeli svoj život posvetio košarci i radu s klincima.Đoka je, kako su ga svi zvali, bio istaknuti novogradiški sportaš, trener i sportski pedagog, čovjek koji je, istinski živio za sport i za svoj grad. Najprije nogometaš, igrač novogradiškog Tanga i Sloge, potom i „Slavena“ iz Ljupine, član legendarne malonogometne ekipe „Aston Villa“, a onda i trener novogradiških odbojkašica, Đoka je ipak i prije svega bio košarkaš-višegodišnji trener KK Nova Gradiška, utemeljitelj i voditelj Škole košarke, glavni organizator „Hakl lige“, jedan od glavnih inicijatora postavljanja koševa na sva školska igrališta novogradiškog kraja.

program turnir

Cjelodnevno uživanje u dobroj košarci čeka vas u školskoj sportskoj dvorani novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole u subotu i nedjelju, 20.i 21.svibnja od 10 sati za cijenu ulaznice od samo 10 kuna za oba dana turnira.Vidimo se. Zbog Đoke!

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn