2. GRAN FONDO ZLATNI PAPUK 2023 – Cestovna biciklistička utrka putevima Zlatnog Papuka

Datum objave: 14. 9. 2023. | Kategorija: Sport

BRESTOVAC – U organizaciji BBK Požega i TZ Zlatni Papuk 16. rujna održat će se cestovna biciklistička utrka Gran fondo Zlatni Papuk na području Općina Kaptol, Jakšić, Velika i Brestovac. Ove godine domaćin je općina Brestovac, a start je ispred OŠ Dragutina Lermana u 12 sati.

Gran Fondo Zlatni Papuk cestovna je biciklistička utrka koja se vozi na području općina Brestovac, Velika, Kaptol i Jakšić. Cilj ovog događanja je popularizirati biciklizam te djelovati poticajno na mlade naraštaje da se počnu baviti sportom. Prošle godine vozilo se iz Kaptola.

Ove godine domaćin je Općina Brestovac pa će se start i cilj odvijati ispred OŠ Dragutina Lermana ( Ulica baruna Trenka 21 u 12 sati) gdje će biti organizirana natjecanja za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Za najbrže sudionike 2. Gran Fondo Zlatni Papuk organizatori su osigurali novčane nagrade.Tu su nagrade za najbrže tri sudionice, najbrža tri sudionika te tri najbrža u kategoriji natjecatelja od 15 do 18 godina.

I ove godine sudjelovat će i vlasnici starodobnih bicikala iz oldtimer kluba “Velikaši” iz Velike. Provozat će se od trgovačkog centra “Supernova” do OŠ Dragutina Lermana, a kad natjecatelje krenu na svoju rutu od 109 km, Velikaši će održati revijalnu vožnju po Starom Brestovcu.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn