2.BUSINESS CAFE SLAVONIJA U SLAVONSKOM BRODU – Inspirativni koncept okupio brojne poduzetnike

Datum objave: 06. 7. 2016. | Kategorija: Gospodarstvo

n

SLAVONSKI BROD –  Moguće je uspjeti, sada i ovdje, biti uporan i ustrajan, ulagati u znanje i konstantnu edukaciju, razvijati kulturu javne i poslovne komunikacije, voljeti svoj posao – samo su neki od poticajnih poruka koje su imali priliku čuti brojni poduzetnici i oni koji to tek namjeravaju postati, okupljeni na jučerašnjem 2. Bussines café Slavonija u hotelu Art u Slavonskom Brodu.

Vjerujući kako je znanje moć, a svaka priča o uspjehu u osnovi slična, jedinstveni, inspirativni koncept neformalnih druženja malih poduzetnika, zvan Business cafe, nakon osvojene regije, polako, ali sigurno osvaja i Slavoniju. Zahvaljujući uspješnim ženama-Marijani Bošnjak, direktorici tvrtke Bošnjak Company iz Nove Gradiške, nositeljici franšize za Istočnu Slavoniju i Sliviji Podoljak, kao moderatorici događanja, nakon Požege, Business cafe stigao je u Slavonski Brod, želeći pokazati poduzetnicima, ali i svima onima koji o takvoj životnoj avanturi tek razmišljaju, kako nisu sami, ali i kako je moguće uspjeti – ovdje i sada. I čini se da je to bio pun pogodak, jer su na Bussiness café u hotel Art došli brojni mladi poduzetnici iz Osijeka, Nove Gradiške, Požege, Županje, Vinkovaca, Slavonskog Broda i okolice.  Uspjeh postaje moguć onoga trenutka kada u njega počnete vjerovati, ali i kada postanete spremni ulagati u vlastito znanje, jedna je od poruka susreta.

DSCN4904

Potvrdili su to – Mirela Španjol Marković,direktorica zagrebačke tvrtke Ciceron komunikacije, danas respektabilnog i prepoznatog mjesta za poslovnu edukaciju i osobni razvoj, prije 10 godina pionira u području odnosa s javnošću, Mario Špoljar, direktor tvrtke Akord iz Županje koji je 36 vlastitih kvadratnih metara, zahvaljujući viziji, upornosti, ali i znanju, u 15-ak godina, pretvorio u definiran i prepoznatljiv brend u proizvodnji i dizajnu namještaja po mjeri , Osječanka Jasmina Krkić Poznić koja je kao izbjeglica, a potom i kao apatrid, „otkrivajući“ vlastitu egzistenciju, otkrila i poduzetništvo, ali i nebrojene mogućnosti kontinentalnog turizma, kao vlasnica „Maksimilijana“,iznimno uspješnog obiteljskog hotela, te na kraju Matej Grozdanović, najmlađi među njima, iako ne i najmanje uspješan, također iz Batrine,vlasnik IT tvrtke BytePanda iz Zagreba i osnivač startupa Modulos.

Matej Grozdanović

Matej se kao, uostalom i svi ostali gosti Business cafea, u poduzetništvu pronašao vođen isključivo vlastitom vizijom i potrebom, ali i idejom, koja je po mnogo čemu bolja i drugačija od svih drugih na tržištu. Matej je, naime, osmislio Modulos modularni stol – jedinstveno rješenje koje omogućuje da se radni stol prilagodi vama, sastavljen od izmjenjivih funkcionalnih modula i izrazito jednostavan za sastaviti. Modularni stol tražen je u cijelom svijetu i Matej ga je nedavno i patentirao te kreće u masovniju proizvodnju. Već je  primio  brojne narudžbe iz Velike Britanije, Njemačke, Norveške, SAD-a, Slovenije i Hrvatske, a javili su mu se i potencijalni investitori. Matej je poručio mladima neka se ne boje vlastitu ideju pretvoriti u posao i neka se okušaju u malom poduzetništvu, bez straha da će propasti.

Osobne, pozitivne priče o uspjehu gostiju slavonskobrodskog Business cafea još su jednom potvrdile kako je riječ o konceptu koji itekako ima svoje mjesto u Slavoniji, jer uz izniman geografski položaj, prirodne ali i ljudske posebnosti i kvalitete, regija je ovo kojoj je potreban tek jedan, presudni, završni klik, da bi se probudila iz višegodišnje letargije i poduzetništvo prepoznala kao priliku za razvoj.

zelena MARIJANA BOŠNJAK

„Ideja za organiziranje Business café rodila se  kroz analizu istraživanja jedne agencije koje je pokazalo da se gotovo 60 posto poslova dogovara uz kavu, a vlastito iskustvo pokazalo je da je umrežavanje jedno od ključeva za uspjeh. Svim poduzetnicima i onima koji tek kreću u posao želimo poručiti da nisu  sami, jer svima nam je jednako. Uvijek možete pitati nekoga za savjet i pomoć. Mi poduzetnici vodimo se pozitivnim stavom, fokusirani smo na uspjeh, a ne na otegotne okolnosti kojima nas bombardiraju. Nije nam u fokusu što možemo dobiti od nekoga, nego što mi možemo učiniti kako bismo pomogli drugima. I koliko daš, toliko se i vrati. Sve se može, samo treba raditi“ poručila je organizatorica Marijana Bošnjak. Slijedeći Business cafe  održat će se u četvrtak, 7. srpnja u Zagrebu.

TEKST: S. Tarbuk/NGB       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn