19.NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – Dobro došli na feštu od glazbe, kulture i gastronomije

Datum objave: 16. 8. 2014. | Kategorija: Scena

NG

NOVA GRADIŠKA – Iako središnji sadržaji službeno „startaju“ slijedeći tjedan, sve je spremno za najveću novogradišku ljetnu feštu, 19. Glazbeno ljeto.Uz tri tradicionalne  glazbene večeri –rock, tamburašku i zabavnu, i ovogodišnja će središnja gradska manifestacija Novogradiščanima, ali i njihovim brojnim gostima, donijeti niz sadržaja-izložbe, koncerte ozbiljne glazbe, gastro trenutke, te turističko-prodajni sajam brojnih obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava. Službeni hodogram, uz čiju ćete pomoć lakše moći isplanirati i vlastiti dolazak na Novogradiško glazbeno ljeto slijedi u nastavku.

Ekipe Agencije „Novogradiško glazbeno ljeto“ i Turističke zajednice, u ulozi glavnih organizatora, ali i domaćina, spremne čekaju feštu. Iskustva i utakmica u nogama već je dovoljno, treba još samo pripremiti prostor press centra koji će i ove godine, na sjajnoj lokaciji, neposredno uz glavno mjesto događanja, središnju gradsku  (novoobnovljenu) pozornicu, ugostiti Turistička zajednica. Zahvaljujući dobroj suradnji organizatora i čelništva grada, ulaz na sve tri večeri i ovogodišnjeg NG ljeta bit će, za sve posjetitelje besplatan.

A, sadržaja je toliko, da možete i birati. Prvi, službeni i ove će godine biti među Novogradiščanima sve popularniji, jedinstveni koncert ozbiljne glazbe „pod zvijezdama“, na Trgu glazbenika ( u prolazu za gradsku tržnicu), koji vas očekuje u nedjelju, 17.kolovoza, od 20 sati. Na koncertu će se, kao i ranijih godina, pred svojom publikom , uz korepeticiju profesora Ivana Polića, predstaviti mladi i uspješni novogradiški „klasičari“, polaznici završnih razreda srednje glazbene škole, ali i akademci-Mirjam Bungić i Elizabeta Marjanović, učenice 4.razreda, buduća Mendelssohna, Puccinija, Chopina i Rahmanjinova. Dan kasnije, u ponedjeljak, 18.kolovoza na svoje će doći poklonici fotografije i slikarstva, koji će moći birati ( ali i biti djelom oba događaja), između čak dvije izložbe. Prva, tradicionalna, izložba fotografija „Šuma okom šumara“, u prostoru bivše „Name“, starta u 19 sati, a pola sata kasnije, vlastitim slikarskim radovima, predstavit će se i članovi Udruge stvaratelja u kulturi. Službeni dio 19.NG glazbenog ljeta počinje u četvrtak, 21.kolovoza, sa žestokim zvukom domaćeg rocka, za koji će se, u uvodu, pobrinuti lokalni bendovi, a potom i zvijezde večeri, Marijan Ban i njegovi Diktatori. Dan kasnije, u petak, 22.kolovoza, slijedi, tradicionalno najsposjećenija i Slavoncima najdraža, tamburaška večer, uz Mejaše i mnogobrojne lokalne tamburaške sastave.

Petak je i prvi dan prodajne turističko-gospodarske izložbe OPG-a, na kojoj će ove godine sudjelovati više od 50 izlagača iz svih dijelova Hrvatske. Uz iće, piće, sasvim posebno domaće pivo, u zvucima tamburice moći ćete uživati do subotnje zore. A, onda, već od 11 sati možete se upoznati i s novim sadržajem manifestacije-gljivarskom izložbom društva iz Našica, koja će uz edukativni dio, svim posjetiteljima pružiti i izazov za nepca, uz besplatan čobanac od gljiva. Dakle, nakon prve jutarnje subotnje kave, riješite i ručak za taj dan. Večernji dio subote donosi nastup Letećeg odreda i Igora Delača, klincima omiljeni festival „Djeca pjevaju hitove“, te, gotovo sigurno, voditeljski one-man show radijske i televizijske zvijezde, Mirka Fodora.

19.NG glazbeno ljeto završit će u nedjelju, 24.kolovoza izborom najljepše snaše, baje i para, u okviru jedinstvene nacionalne  manifestacije „Nismo mladi, al smo lipi“, u organizaciji Udruge čuvara pučke tradicijske baštine „Tkanica“. Vrijeme kada se „prvi mačići u vodu bacaju“ odavno su prošli, iza njih su i prve, smušene pubertetske godine. Sada, kao ozbiljniji i stariji tinejdžeri, ekipa organizatora, pod punom odgovornošću tvrdi kako je spremna na sve moguće i nemoguće izazove i obećava sjajan provod. Dobro došli na 19.Novogradiško glazbeno ljeto!

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn