19. MTB UTRKA POŽEGA – XCO ŠICANA: Sve je spremno za najdugovječniji brdsko biciklistički događaj u Slavoniji

Datum objave: 25. 6. 2022. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Požega u nedjelju 26.lipnja .2022. održava se utrka u brdskom biciklizmu XCO ŠICANA. Riječ je o 19. izdanju požeške MTB utrke, što ju čini najdugovječnijim brdsko biciklističkim događajem u Slavoniji. Utrka se vozi u okviru Slavonske brdsko biciklističke lige (SBBL), kao 5. kolo ovogodišnjeg izdanja lige.

Utrka će se voziti po kružnoj XCO (olimpijski cross country) stazi – dužina jednog kruga je 3.1 km sa 148 metara uspona po krugu. Start, cilj i okupljanje sudionika je na lokalitetu Šicana uz Ulicu Jagodnjak, a sama utrka vozi se po predjelu Požeške gore iznad Šicane.

Natjecatelji na utrci biti će podijeljeni u 10 kategorija – kategorija U13 dječaci i djevojčice vozit će poseban (prilagođen) krug, tri kruga vozit će kategorije sport (rekreativna kategorija), žene, kadeti i veterani C (natjecatelji preko 50 godina starosti), četiri kruga kategorija veterani B (41 – 50 godina), pet krugova juniori i veterani A (31 – 40 godina), dok će kategorija elite voziti 6 krugova, doznajemo od predsjednika BBK Požega Mihaela Rukavine.

Start utrka je u 11:00 i u 13:00 sati, a prijave će biti omogućene na dan utrke u vremenu od 8:00 do 10:00 sati. Staza je iznimno atraktivna, s puno skokova i zavoja, pa u biciklističkim majstorijama mogu uživati i natjecatelji i posjetitelji.

TEKST: S. P.                   FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn