17. XC UTRKA POŽEGA – Tradicionalna utrka okupila brojne natjecatelje iz Hrvatske i inozemstva

Datum objave: 13. 10. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Požega održava se utrka u brdskom biciklizmu XC (XC = cross country) Požega 2019. Riječ je njenom 17. izdanju, čime je ona najdugovječniji brdsko biciklistički događaj u Slavoniji. Utrka je ujedno i posljednje kolo ovogodišnje GIANT Slavonske brdsko biciklističke lige.

Natjecatelji su startali s požeškog Trga sv. Trojstva, a riječ je o kružnoj utrci koja se najvećim dijelom vozi po Požeškoj gori. Natjecatelji su podijeljeni u 8 kategorija – 4 kategorije (kadeti, žene, veterani C i rekreativna kategorija sport) voze kraću stazu u dužini od 16 km s 450 metara visinskog uspona, dok ostale kategorije (elite, juniori, veterani A i B) voze dužu stazu, dužine 30 km s 900 metara uspona.

“Osim kroz Požegu (Trg sv. Trojstva, ulice Sokolova, Jagodnjak i Seovački put) trasa utrke prolazi i kroz naselja Seoci, Crkveni i Gradski Vrhovci, čime ćemo natjecateljima i ostalim posjetiteljima pokazati brojne ljepote i izvrsne brdsko biciklističke staze, ne samo grada Požege nego i njegove ruralne okoiice. Očekujemo ukupno 70-ak natjecatelja te 30-ak osoba u pratnji iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske,” rekao je predsjednik BBK Požega Mihael Rukavina.

Natjecatelje i sve okupljene pozdravio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. “Drago mi je da ste se okupili u tako velikom broju. Uvjeren sam kako ćete, uz izvrsne sportske rezultate iz Požege ponijeti i jednako izvrsne dojmove o ljepotama našeg kraja,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn