17. TURNIR “POŽEŠKI DJEČACI 22” – Rezultat nije u prvom planu, važni su druženje, sportski duh i nova iskustva!

Datum objave: 14. 4. 2022. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U organizaciji sportskog društva “Lopta” i RK Požega, 14. i 15. travnja 2022. godine u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc održava se 17. izdanje tradicionalnog rukometnog turnira “Požeški dječaci”.”Veliki je značaj ovakvih susreta jer na takvim turnirima rezultat nije u prvom planu, bitno je druženje, socijalizacija mladih i stjecanje novih iskustava,” kaže nam organizator Hrvoje Jurković.

Sportsko društvo Lopta, nakon dvije godine pandemijske pauze, ugostilo je sedam ekipa koje će, uz mlade požeške rukometne snage odmjeriti svoje sportske vještine. Okolnosti koje su prisutne protekle dvije godine, reducirale su i broj sudionika na ovogodišnjem turniru, kaže nam pokretač ove dobre sportske priče, voditelj SD lopta Hrvoje Jurković.

“Trebalo je biti deset ekipa, ali Covid i dalje prisutan tako da nam neki nedostaju, Ivanić i Lipa, a tu su s nama ekipe iz Umaga, Bjelovara, Daruvara, Karlovac, Nexe Našice, Nova Gradiška i Spačva. Ipak, drago nam je da smo se sastali. Veliki je značaj ovakvih susreta jer na takvim turnirima rezultat nije u prvom planu, bitno je druženje, socijalizacija mladih i stjecanje novih iskustava. Velika je to stvar i za dječake, biti dva dana u jednom gradu, družiti se kao ekipa, ali i za grad u kojem se to održava jer dobra je to promocija i grada i našeg sporta. Osobno, razmišljao sam čak da više ne organiziramo ovaj turnir jer nemamo podrške, a teško je to samostalno raditi. Ali, upravo zbog djece, zbog prijatelja iz Umaga, Karlovca i drugih koji su zvali i tražili da se svi konačno ponovo sastanemo i vidimo – učinili smo to. ” kaže nam popularni trener Jura.

Višestruki značaj turnira potvrđuje i predavanje koja će se održati danas u popodnevnim satima, a predavač je Pero Kuterovac, poznato sportsko-pedagoško ime regionalne sportske scene. “Prijatelj Pero, svjetsko ime u kondicijskoj pripremi sportaša, čovjek s najviše olimpijskih medalja gdje je on direktno radio i pripremao natjecatelje, dolazi u Požegu. Govorit će o vrlo zanimljivoj temi, razvoju mladih sportaša, to je tema koja u Hrvatskoj nije adekvatno riješena, mladi talenti se jednostavno “ubijaju” s nestručnim radom trenera i djeca se ne razvijaju pravilno u najsenziblinijim fazama svog sportskog odrastanja. Stoga sam čvrsto uvjeren kako ovo predavanje može svima koji se bave djecom vrlo dobro poslužiti,” dodao je Jurković.

Turnir je danas svečano otvoren, a završnica i dodjela nagrada su u petak, 15. travnja.

TEKST: S. Pok                   FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn