17. RUKOMETNI TURNIR “POŽEŠKI DJEČACI 22” – Požega će opet ugostiti hrvatsku rukometnu budućnost

Datum objave: 11. 4. 2022. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U organizaciji sportskog društva “Lopta” i RK Požega, a pod pokroviteljstvom Grada Požege, 14. i 15. travnja 2022. godine u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc održat će se 17. izdanje tradicionalnog rukometnog turnira “Požeški dječaci”. Svečano otvorenje turnira je 14. travnja u 10,00 sati.

“Nakon dvije pandemijske godine kada nismo održavali ovaj turnir, ove godine željno očekujemo 14. i 15. travnja u sportskoj dvorani “Tomislav Pirc”, kada ćemo okupiti dječake 2008 godište i mlađe.Nadamo se da ćemo opet imati bar 20-tak klubova koji će boraviti tih dana u našem gradu te igrati i slaviti rukomet,” kaže nam u ime organizatora trener Hrvoje Jurković.

Na zadnjem turniru održanom 2019. godine nastupile su ekipe iz Siska, Daruvara, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Bjelovara, Dugog Sela, Valpova, Našica, Pakraca, Vinkovaca, Umaga i Požege. Pobjednici su bili mladi rukometaši Rukometnog kluba Požega pod vodstvom trenera Luke Jurkovića. Drugo mjesto su osvojili rukometaši iz Bjelovara, a treće iz Daruvara.
U sklopu Rukometnog turnira “Požeški dječaci 22” održat će se i predavanje za trenere na kojem će gost biti mr. sc. Pero Kuterovac, poznati hrvatski kondicijski trener.

“Ove godine imamo i posebnog gosta, održat ćemo 14. travnja predavanje “Dugoročni razvoj mladih sportaša”, a gost predavač je Pero Kuterovac, jedan od najjačih kondicionih trenera u Hrvatskoj. Ulaz je besplatan. Nadam se da će biti zanimljivo, dobro i korisno te da će treneri koji budu na turniru, te požeški treneri, ne samo rukometni, rado poslušati ovo predavanje.Razvoj mladih sportaša, njihova kondiciona priprema, vrlo je aktualna tema i jedna od najvažnijih karika u svakom sportu.” najavio je Jurković. Svečano otvorenje turnira je 14. travnja u 10,00 sati.

TEKST: S. Pok           FOTO: S. Pok/ Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn