17. DANI PIVARSKOG JEČMA – Nakon 20-godišnjeg uspješnog poslovanja najavljeno povećanje kapaciteta

Datum objave: 28. 5. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

SLADARA

NOVA GRADIŠKA –  Nema piva bez dobrog slada, a njega bez pivarskog ječma. Znaju to stručnjaci i tehnolozi, manji i veći proizvođači kooperanti, službeni i neslužbeni pivoljupci koji su se, s ciljem unapređenja proizvodnje, druženja i razgovora ugodnih o najnovijim trendovima pivarstva, u organizaciji Poljoprivredno-prehrambenog kompleksa i Tvornice slada „Slavonija slad“, 17.godinu za redom okupili na nedavno održanoj manifestaciji Dani pivarskog ječma.

Dva desetljeća iskustva i tradicije, rekordna prošlogodišnja žetva, 55 tisuća tona proizvedenog ječma, 60 tisuća tona pivarskog slada od kojeg se pivo pravi u Turskoj, Vijetnamu, Libanonu, Srednjoj i Južnoj Americi, Africi, Bliskom Istoku, podmirene potrebe tri četvrtine domaćeg tržišta, prosječni prinosi od 6 tona po hektaru. Reference su ovo jedine hrvatske tvornice slada, koja je, u suradnji s Poljoprivredno-prehrambenim kompleksom, na tradicionalnim, 17.Danima pivarskog ječma u Novoj Gradiški, okupila prijatelje i poslovne suradnike, kako bi, uz ugodno druženje i čašu piva, rezimirali proteklu godinu, razmjenili iskustva, unaprijedili proizvodnju, ali i najavili povećanje kapaciteta. Logičan je to slijed, jer, u lancu proizvodnje od ječma do piva, zadovoljni su svi, a slad iz Nove Gradiške, jamstvo kvalitetnog završnog tekućeg proizvoda.

bićanić

Istaknuo je to, na otvaranju Dana pivarskog ječma direktor Slavonija slada, Vlado Bićanić, ponosan na rezultate prošlogodišnje rekordne žetve, vjerujući u još bolje ovogodišnje, kojih, baš kao ni uspješnog poslovanja punim kapacitetom svih 20 godina, kako je rekao ne bi bilo bez tehnološko komercijalnog tima tvrtke. “Vaša je zasluga što prodajemo slad po cijeloj Hrvatskoj i izvan nje, što godinama radimo punim kapacitetima i što u prenapregnutoj proizvodnji kao i u komercijalnim aktivnostima održavamo isti, ni malo lak, tempo. Bez vas ne bismo uspjeli, s našim uspjesima i vi rastete“, istaknuo je, čestitajući suradnicima,  direktor Bićanić.

danko

Ponos pozicijom koju na europskom i svjetskom tržištu ima tvrtka Slavonija slad istaknuo je i Danko Vincetić, direktor PP kompleksa, podsjećajući kako su do rezultata došli  izborom najboljih sorta pivarskog ječma iz  Hrvatske i Europe, ali i primjenom najsuvremenijih tehnologija u proizvodnji. Njihova prezentacija kooperantima, kao i svima onima koji u procesu sudjeluju ,s ciljem ostvarivanja bolje kvalitete „proizvoda“ i povećanog prinosa, razlog je okupljanja na Danima pivarskog ječma“, istaknuo je, između ostaloga, Danko Vincetić.

Uz posjet pokusnom polju sa 127 ozimih i jarih ječmova i proizvodnog pogona tvornice Slavonija Slad, bio je ovo povod i za uručivanje nagrada najuspješnijim proizvođačima ječma u protekloj godini. Zlatni klas dobili su Goran Šafar, Tomislav Kolarić i Kaznionica u Valturi. Uz mnogbrojne proizvođače i kooperante, manifestaciji Dani pivarskog ječma nazočili su gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić, sa zamjenikom Borislavom Vidošićem i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko posavske županije, Željko Burazović.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn