16.MTB UTRKA U POŽEGI – Najdugovječniji brdsko biciklistički događaj u Slavoniji

Datum objave: 14. 10. 2018. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U organizaciji BBK Požega danas se vozi MTB utrka u Požegi. Riječ je njenom 16. izdanju, čime je ona (uz MTB utrku Papuk u Velikoj, također u organizaciji BBK Požega) najdugovječniji brdsko biciklistički događaj u Slavoniji. Utrka je ujedno i posljednje kolo ovogodišnje GIANT Slavonske brdsko biciklističke lige.

Start staze je na Trgu svetog trojstva ispred Gradske kuće a cilj na brdu Sokolovac. Riječ je o point-to-point utrci (utrka od točke do točke) koja se najvećim dijelom vozi po Požeškoj gori. Natjecatelji su podijeljeni u 8 kategorija – 3 kategorije (kadeti, žene i rekreativna kategorija sport) voze kraću stazu u dužini od 18 km s 589 metara visinskog uspona, dok ostale kategorije (elite, juniori, veterani A, B i C) voze dužu stazu, dužine 31 km s 890 metara uspona. Duža staza osim kroz Požegu prolazi i kroz naselja Seoci, Laze Ćosine, Vasine i Prnjavor te Crkvene i Gradske Vrhovce, a sudjeluje 80-ak natjecatelja te 30-ak osoba u pratnji iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Start utrke označio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Uz čestitke organizatorima, gradonačelnik je natjecateljima poželio ugodnu i uspješnu vožnju. “Dobrodošli u grad Požegu. Drago mi je vidjeti sve ove mlade spremne na sportski izazov. Vrijeme je ugodno i nadam se da ćete se danas lijepo provesti. Upoznajte ljepote našeg grada, okoline i Požeške gore i neka najbolji, najsposobniji i najizdržljiviji pobjedi,” poručio je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: A. Nedela      FOTO: A. Nedela

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn