1. NATJECANJE U ŽENSKOM JAHANJU – “Zlatni kas Zlatne doline” okupit će jahačice iz pet županija

Datum objave: 26. 4. 2019. | Kategorija: Sport

PLETERNICA – U organizaciji Etno kuće Bello i Konjogojstvene udruge Vallis Aurea iz Pleternice, ove subote, 27. travnja s početkom u 10,00 sati kod ribnjaka u Zarlicu održat će se prvo natjecanje jahačica “Zlatni kas Zlatne doline”. Prijavljeno je više od 30 natjecateljica iz pet županija.

Jedinstveno natjecanje inicirao je poznati pleternički konjogojac i vlasnik desetak grla Antun Bello, a natjecat će se žene jahačice koje su uključene u konjički sport ili se bave uzgojem konja. “Organizirali smo ovo jedinstveno natjecanje u Hrvatskoj ponukani brojnim pokladnim jahanjima i smotrama na kojima nastupa sve veći broj žena i djevojaka. Imamo prijavljene natjecateljice iz pet županija počevši od istoka naše zemlje pa zaključno sa Zagrebačkom županijom,” rekao je Antun Bello koji u svojoj staji trenutno ima šest kobila, dva ždrebeta i pastuha, a na prostoru njegove Etno kuće Bello jahati jenaučilo nekoliko jahačica i jahača.

“Cilj nam je da ovo preraste u međunarodno natjecanje, a već smo to dogovarali s jahačicama iz Slovenije i Mađarske. Ovdje u Etno kući Bello naučilo je jahati šest jahačica i dva jahača, a radit ćemo i dalje na popularizaciji jahanja kod mladih.Imamo izvrsne uvjete, tu je šest utreniranih kobila za jahanje, te puno znanja i iskustva koje prenosimo na mlade,” rekao je Bello.

Jahačice će se natjecati u tri kategorije pri čemu će se ocjenjivati brzina savladavanja zacrtane staze u parkuru, zatim dvije utrke s postavom parkura, kao i utrka u štafeti. Organizatori su za pobjednice u svim kategorijama osigurali pehari i medalje. Za posjetitelje su pripremljeni i popratni sadržaji te bogata gastro ponuda.

TEKST: S. P     FOTO: S. P.(arhiv)/ D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn