1.BUSINESS CAFE SLAVONIJA – I u Slavoniji se može “uspjeti usprkos svima i svemu”

Datum objave: 07. 6. 2016. | Kategorija: Gospodarstvo

n

POŽEGA – U Restoranu Zlatni lug u Požegi održan je 1. Business Café Slavonija  koji je s temom “Uspjeti usprkos svima i svemu” okupio brojne zainteresirane. Business Café predstavlja organizirana druženja malih poduzetnika i onih koji to žele postati s ciljem razmjene informacija, dijeljenja poduzetničkih iskustava i ohrabrivanja za pokretanje vlastitog biznisa.

Uz  idejnu začetnicu Business caféa Kristinu Ercegović iz Zagreba i moderatoricu eventa direktoricu TZ Grada Požege Silviju Podoljak, gosti Business Caféa u Požegi bili su Mara Majstorović iz Vinkovaca, direktorica “Lotusmedia” poduzeća za poslovno savjetovanje i marketing, Zrinka Šesto iz Vukovara, direktorica destinacijske menadžment kompanije “Danubium tours”, Goran Rihelj iz Vinkovaca, vlasnik internetskog portala posvećenog turizmu hrturizam.hr, i domaćin lokacije ovog Business Cafea Thomas Heinz Pandžić, vlasnik trgovačkog centra Alles.

“Business Café predstavlja organizirana druženja malih poduzetnika i onih koji to žele postati s ciljem razmjene informacija, dijeljenja poduzetničkih iskustava i ohrabrivanja za pokretanje vlastitog biznisa.Želimo pokazati da nismo sami kad vodimo i pokrećemo business i da je moguće uspjeti unatoč svemu i svima na našim prostorima, unatoč državi, unatoč svim okolnostima koje su trenutno prisutne.  U pet i pol godina priča Business Caféa proširila se  u šest zemlja i diljem Hrvatske, a u Slavoniji smo prvi puta. Mislim da ćemo i na ovaj način pokazati kako je Slavonija bogata ne samo prirodnim resursima već i pametnim, ambicioznim i kreativnim ljudima,” naglasila je Kristina Ercegović.

nn

Dodaje kako i sve priče gostiju Business Caféa, pa i prvog slavonskog izdanja, pokazuju kako se doista i u ovim uvjetima i prostorima može uspjeti. Upravo takva je priča i Zrinke Šesto iz Vukovara, direktorice destinacijske kompanije “Danubium tours” koja je  uz to i jedina vlasnika broda u Hrvatskoj. “Dugo pratimo putem društvenih mreža Business Café čiji je interes  povezivanje i razmijena ideja. Mi radimo već desetu godinu i uspjeli smo sagraditi brod za rijeke u sklopu razvoja nautičkog turizma, a ovakvi susreti pomažu da se zato čuje. Pomno smo razmišljali o svom turističkom proizvodu, nismo htjeli hotele ili restorane jer toga ima dovoljno. Morate vrlo mudro  razmišljati što tržištu treba, morate imati dobru i vrlo jedinstvenu priču kako bi po njoj bili prepoznatljivi. Nakon istraživanja tržišta, vidjeli smo da brodova nema, da ljudi to jako žele i mislim da smo pogodili,” ispričala je Šesto.

Prvi Business café održan je 29. ožujka 2011. u Zagrebu, a vremenom se proširio putem licence na Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu goru te Sloveniju. Druženja se organiziraju svaka dva mjeseca, a goste uz inspirativne poznate poduzetnike u ugodnom društvu očekuju i korisne informacije i zanimljivi pokloni sponzora, u što su se uvjerili i sudionici slavonskog druženja.

TEKST: S. Pok     FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn