ŽUPANOV OSVRT – “Otpuštena čistačica nije nikada bila zaposlenica Doma zdravlja već servisa za čišćenje”

Datum objave: 14. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

lojza

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević osvrnuo se na napise koje su preteklih desetak dana objavljivali pojedini mediji, spominjući i njega u “slučaju” Valentine Eraković, samohrane majke koja je dobila otkaz kao čistačica u Domu zdravlja čiji je Požeško-slavonska županija osnivač, a na to radno mjesto primljena je šogorica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo u Požegi.

Župan je naglasio da svih godina otkako je na čelu županije nije imao običaj reagirati na medijske napise, no odlučio je sada reagirati zbog činjenica i istine. Naglasio je kako Valentina Eraković nije bila zaposlenica Doma zdravlja već servisa za čišćenje Slavonija servis koji je imao ugovor za te poslove s Domom zdravlja Požeško-slavonske županije.

“Provlači se neistinita teza kako je župan dao otkaz čistačici! Dom zdravlja odlučio je raspisati natječaj zbog uštede, a sukladno svim zakonskim odredbama komisija je primila  nezaposlenu suprugu hrvatskog branitelja. Nakon medijskih naslova o otkazu, provjerio sam što se dogodilo i kontaktirali smo tvrtku u kojoj je gospođa radila kako bi joj se ponudilo radno mjesto u Požegi. Direktor tvrtke Slavonija servis ponudio je gospođi nastavak rada u Požegi, a gospođa je rekla kako je riješila svoj posao. Želim napomenuti da Županija ne zapošljava u Dom zdravlja to je samo institucija pod okriljem Županije i ovo su činjenice – gospođa Eraković nikada nije radila u Domu zdravlja već je radila u servisu koji je imao ugovor s Domom zdravlja za te poslove,” naglasio je župan Tomašević. Dodao je kako se u svom djelovanju trudi raditi na razvoju i dobrobiti županije te na brizi kako privući sredstva za projekte, a ovakvi napisi na štetu su ne samo njemu već i cijeloj županiji.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn