ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA – Promocija kreativnosti, marljivosti i zajedništva

Datum objave: 04. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – OŠ Antuna Kanižlića domaćin je Smotre učeničkih zadruga Požeško – slavonske županije. Na Smotri sudjeluje 13 zadruga i 26 učenika s mentorima.

Mlade zadrugare i njihove mentore okupljene u Pješačkoj zoni prigodnim riječima pozdravili su ravnateljica škole domaćina Renata Marinić,voditelj domaćinske Učeničke zadruge “Pčelica” Neven Marković i predsjednica Županijskog povjerenstva učeničkih zadruga Sanja Grbeš. Na marljivom radu i kreativnosti zadrugarima su čestitali i požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić u pratji pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maje Petrović i požeško-slavonska županica Antonija Jozić koja je smotru posjetila s županijskom pročelnicom Sunčicom Bajić.

“Unaprijed čestitam onima koji će biti proglašeni najboljima, ali isto tako čestitam svima na promociji ove izvanredne aktivnosti. Uživjate i nastavite s ovom tradicijom, mi ćemo vas i dalje podržavati,” naglasio je grdonačelnik. “Čast mi je pozdraviti vas na Županijskoj smotri učeničkih zadruga, u prigodi kada naše učeničke zadruge na ovim štandovima pokazuju svoju kreativnost, pokazuju inovativnost, pokazuju dašak poduzetništva jer svi vi koji ste članovi zadruge mali ste poduzetnici koji će zasigurno u budućem životu imati i svoje tvrtke te pridonositi razvoju naše županije.” rekla je županica.

“Svima vama koji radite s našom djecom na kativnostima u zadrugama od srca veliko hvala jer to je je aktivnost koja je vama nešto dodatno, nešto što je izvan vašeg uobičajenog rada i svjesna sam da morate izdvojiti jako puno truda, angažmana i slobodnog vremena za rad s učeničkim zadrugama. U ime Županije požeško-slavonske županije hvala svima kji ste učinili taj iskorak. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još više učeničkih zadruga te i tako na našu djecu prenositi one vrijednosti koje su bitne u životu, a to su prvenstveno rad, a onda i kreativnost i sve ono drugo što čovjeka izgrađuje i oplemenjuje,” rekla je županica otvarajući Smotru.

Učenici OŠ Antuna Kanižlića izveli su i prigodni kulturno-umjetnički program, a u sklopu Smotre održan je i okrugli stol na temu “Vrednovanje rada učeničkih zadruga”. Dvije najbolje ocijenjene zadruge predstavljat će Požeško-slavonsku županiju na državnoj smotri.

TEKST: S. Pok                   FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn