ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA – Devet zadruga predstavilo je svoje rukotvorine, znanja i vještine

Datum objave: 08. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA- U organizaciji OŠ Dragutina Lermana Brestovac danas je u požeškoj šetališnoj zoni održana  3. Županijska smotra učeničkih zadruga. Smotra je okupila devet zadruga iz osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije čiji su članovi prezentirali stečena znanja i poduzetničke  vještine.

“Ponosni smo što danas djeluje  već deset učeničkih zadruga, jer 2013. i 2014. godine bili smo jedina zadruga koja je tako i predstavljala svoju županiju na državnoj smotri. Evo, sada je smotra već treću godinu zaredom  natjecateljskog karaktera pri čemu učenici i ulktelji imaju priliku pokazati svoja postignuća na tom polju,”rekla je Maja Davidović, profesorica biologije u OŠ Dragutina Lermana i voditeljica zadruge Cucurbita.

nn

Smotru je otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana Ferinad Troha koji je izrzio zadovoljstvo zbog sve većeg broja učeničkih zadruga. “Požeško-slavonska županija podržava ovakvu incijativu jer prije svega, nastojimo kod učenika razviti poduzetnički duh, ali i očuvanje tradicionalnih vrijednosti našeg kraja. Želimo da naši učenici već u ovoj dobi steknu tu inicijativu, to shvaćanje da na tržištu ima dovoljno prostora za sve one vrijedne,  poduzetne i kreativne,” naglasio je Troha.

DSC00107
Manifestaciju je podržao i zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić, koji je inače počasni član učeničke zadruge “Pčelica” OŠ Antuna Kanižlića. ” Ovakve zadruge potiču naše najmlađe da se razvijaju u svim vještinama koje smo pomalo i zaboravili. Ruralni smo kraj i moramo razvijati ono najbolje u nama, a to je poljoprivreda, obrtništvo, očuvanje tradicijskih vrijednosti koje, suvremeno profilirane,  imaju velike gospodarske potencijale. Ovo je kvalitetan način na koji učenici mogu prepoznati ne samo te vrijednosti već i vlastite mogućnosti i buduća životna opredjeljenja,” rekao je Puljašić.

Prvo mjesto na smotri osvojila je brestovačka “Cucurbita” no, prema dogovoru,  na državnoj smotri Požeško-slavonsku županiju predstavljat će drugoplasirana zadruga “Neven” iz Pleternice i trećeplasirana “Pčelica” OŠ A. Kanižlića.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn