ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE – Usvojena Izvješća o izvršenju proračuna za 2018. i rebalans za 2019.godinu

Datum objave: 05. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Dvosatni aktualac s 50-ak vijećničkih pitanja, a potom i niz drugih, iznimno važnih tema, uključujući godišnje Izvješće o izvršenju proračuna u 2018.godini i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama aktualnog proračuna, obilježili su 13.sjednicu Županijske skupštine Brodsko posavske županije na kojoj je, većinom glasova, usvojeno svih 16 točaka dnevnog reda.

16 iznimno važnih točaka dnevnog reda, uključujući gotovo dvosatni aktualac s 50-ak vijećničkih pitanja, obilježilo je 13.sjednicu Županijske skupštine Brodsko posavske županije. Rezime- sve odluke usvojene su većinom glasova, ponekad i jednoglasno. Besplatan prijevoz studenata, odlagalište u Davoru, ulaganja u komunalnu i društvenu infrastrukturu, program potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, projekt Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje Ivik, mogućnost ponovnog otvaranja ispostave Agencije za plaćanja u poljoprivredi u Novoj Gradiški-samo su neke od tema o kojima se progovorilo tijekom aktualnog sata.

U ostatku sjednice, županijski su vijećnici usvojili izvješće o građenju županijskih i lokalnih cesta, nacrt prijedloga odluke o promjeni naziva djelatnosti Doma zdravlja Dr.Andrija Štampar Nova Gradiška, izvješće Županijskog savjeta mladih, kao i izvješće o stanju kvalitete zraka na području Županije. Kao najvažnije treba istaknuti Izvješće o izvršenju Proračuna Brodsko posavske županije za 2018. godinu koji je u pozitivi od preko 9 milijuna kuna, kao i odluke o kreditnom zaduženju županije ili davanju jamstva za brojne projekte energetske obnove škola i zdravstvenih ustanova kojima je županija osnivač. Zbog niza iznimno aktualnih i važnih tema i projekata, županijski će se vijećnici, prije godišnjih odmora, do kraja lipnja okupiti na još jednoj sjednici Županijske skupštine.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: S. B/www.bpz.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn